Montepacis
Facebook
Mail
+370 655 95185

Svetingumo kompleksas pažaislio vienuolyne

Meniu

Būkite pasveikinti,

Malonu Jus matyti MONTE PACIS, įkurto vienuolyno svečių namuose, kuriuos fundatorius K .Z. Pacas pastatė sau, savo svečiams ir keliautojams apsistoti. XVII a. šiuose namuose derėjo čia pat veikiančio vienuolyno ramybė, LDK didikų gyvenimas, svečių ir keliautojų šurmulys, kokybiškas maistas, geras vynas. Penktus metus veikiantis MONTE PACIS įrodo, kad tai įmanoma ir XXI a. Didingą istoriją, dvasingą kaimynystę ir ypatingą Pažaislio dvasią pildome šiltu apsiėjimu ir pagarba Jums, mūsų svečiui, gražiomis pramogomis ir skaniu maistu, nes maistas – vienas iš būdų parodyti meilę, o stalas – viena iš švenčiausių vietų, kur susirenkame…

Svetingumo komplekso MONTE PACIS vadovė – someljė Indra Ramanauskienė

Restorano MONTE PACIS virtuvės komanda, vadovaujama šefo Roko Vasiliausko, kviečia Jus paragauti naujausių, pavasariu dvelkiančių patiekalų iš A la Carte arba šios dienos degustacijos meniu. „Lengvumo ir išraiškingų aromatų patiekalams suteikia tiesiai iš tolimų ir egzotiškų kraštų parvežti produktai ir prieskoniai. Kai kuriuos, pvz. Japonijos Miso pastą naudojame gamindami ne tik užkandžius, bet ir desertą. Nepamiršome ir lietuviškų produktų bei istorinių receptų: improvizuojame su primirštais produktais ir moderniai pateikiame pataršką, vėžius, „Skruzdėlyną“ su saulėgrąžų ledais. Stengiamės, kad puikus maistas Jums suteiktų naujų potyrių, suintriguotų ir nustebintų…“

„Taip pat kviečiu pasinerti į MONTE PACIS restorano spektaklį – geriausių mūsų 9 patiekalų degustaciją, atspindinčią vieningos ir ugningos virtuvės komandos profesionalumą ir patirtis, modernėjančias technologijas ir net Pažaislio istoriją. Tikiuosi, kad besimainantys skoniai, aromatai, vaizdai lėkštėse, malonūs siurprizai neprailgs ir tikrai primins gerą spektaklį. Na, o skubantiems pasiūlysime trumpesnį, 3 patiekalų meniu.“

Restorano MONTE PACIS virtuvės šefas Rokas Vasiliauskas

 

Devynių patiekalų degustacinis meniu – 55 €
Trijų patiekalų meniu – 33 €
Prie patiekalų priderinto vyno rinkiniai:
Keturių rūšių kolekcinio vyno degustacija – 20 €
Aštuonių rūšių kolekcinio vyno degustacija – 35 €

 

 UŽKANDŽIAI

„Lašiša“ 8, 50 €
Avokadų ledai, Miso pasta, ridikai, anakardžių riešutai

„Topinambų sriuba“ 7, 50 €
Artišokas, saliero šaknis, trumai

„Jautienos kapotinis“ 8, 00 €
Kiaušinio trynys, krienų putėsiai, Kale, mini svogūnai

„Skustuviniai moliuskai“ 9, 00 €
Varškė, grikių traškučiai, smidrai

KARŠTIEJI PATIEKALAI

„Ravioli“ 17, 00 €
Rūkytos bulvės, Gorgonzola, špinatai

„Jūros gaidys“ 18, 00 €
Vongole moliuskai, žuvies sultinys, pankolis

„Patarška“ 18, 00 €
Linų sėmenys, porai, 63 °c kiaušinis

„Ėriuko balnas“ 20, 00 €
Smidrai, ciberžolė, ėrienos padažas

„Veršiena“ 19, 00 €
Vėžių sultinys, peletrūnai, pavasarinės daržovės

DESERTAI

„Miso ledai“ 6, 00 €
Sezamų traškutis, šviežias kokosas, saldainiai

„Skruzdėlynas“ 6, 00 €
Kviečių – saulėgrąžų ledai, Ricotta, medus

„Citrina“ 6, 50 €
Citrinų kempinė, baltas šokoladas, jogurtas

„Lietuviški sūriai“ 8, 00 €
Pažaislio obuolių Chutney

Jei esate alergiški tam tikriems maisto produktams, informuokite apie tai Jus aptarnaujantį padavėją.

Mes noriai aptarsime visus reikalingus pakeitimus.