Montepacis
Facebook
Mail
+370 655 95185

Svetingumo kompleksas pažaislio vienuolyne

Apie mus

„Monte Pacis“ vasaros stilius – Kokybė. Saugumas. Romantika. Šventė. Grilius. Pojūčiai.

Pasiilgę Jūsų ir veiklos, šurmulio ir aromatų jau visai netrukus paskelbsime datą, kai plačiai atversime vartus ir kviesime Jus nusikelti pojūčiais į atostogomis alsuojančią Pietų Europą.
Kasdien Jus pasitiksime ne tik saugia, bet ir dar labiau išpuoselėta aplinka – žydinčiais augalais, girliandomis išpuoštomis terasomis ir lauke, „arčiau svečio“ įsikūrusia virtuvės komanda, nekantraujančia pristatyti Jums naujojo meniu patiekalus.


Šefas Raimundas Dambrauskas: „Nusprendžiau šios vasaros meniu formuoti ant grotelių ruošiamų patiekalų pagrindu – manau, šiltuoju sezonu norisi lengvesnio maisto, turiu omenyje ne tik salotas, bet ir ant grotelių keptą žuvį, jūros gėrybes, mėsą, daržoves. Šiuo sprendimu išsikėlėme sau nemažą iššūkį – dirbant lauke užtikrinti ne tik kokybę, bet ir estetiką. Man ypatingai svarbu, kad patiekalas būtų ne tik skanus, bet ir vizualus, žadinantis receptorius. Esu ramus, nes pavyko išsaugoti virtuvės komandos branduolį, esame pakankamai pailsėję, tad su dideliu nekantravimu ir entuziazmu laukiame starto.“
„Monte Pacis“ vasaros meniu rasite nuo mūsų pačių užaugintų žaliavalgiškų salotų, ant grotelių keptų karštų daržovių patiekalų, žuvies ir jūros gėrybių, „Hallumi“ sūrio, BBQ vištienos sparnelių, gerų jautienos kepsnių, ir netgi naminio „Monte Pacis“ burgerio. Nepamiršti ir istoriniai receptai – „prikėlėme“ ir modernizavome autentišką Pažaislio rožių desertą, kuris vertas atskiros žinutės, todėl plačiau – vėlesniuose postuose.

Be visų naujienų, liekame ištikimi ir per ne vienerius metus suformuotoms tradicijoms – darbo dienomis nuo 12 iki 15 val. tiekiami verslo pietūs, savaitgaliais – brunch‘as, dėl kurio, kaip svečiai sako, verta atvažiuoti ir iš Vilniaus, mažiesiems svečiams – patiekalai iš Pažaisliuko meniu.

Vertinantys šviežumą, išsiilgę estetiškos aplinkos, neįsivaizduojantys dienos be mėsos, o gal atvirkščiai, vegetarai ar veganai, besidomintys vyno kultūra ar susitikę su seniai matytais draugais brunchui ir mimozoms – po Pažaislio saule laukiami visi.

Svetingumo kompleksas “Monte Pacis” – keturių žvaigždučių viešbutis, įtrauktas į  Europos paveldo viešbučių federaciją „Heritage hotels of Europe“ ir fine dining restoranas, įkurtas Pažaislio vienuolyno ansamblio istoriniuose svečių namuose, kuriuos XVII a. sau, svečiams ir keliauninkams pastatydino LDK Kancleris Kristupas Zigmantas Pacas. Jis ir pavadino namus “Monte Pacis” – TAIKOS KALNU. 

Brandžiojo baroko architektūra, vienuolyno didybė ir paslaptingumas, istoriją atspindintis interjeras, meno kūriniai, Kauno marių regioninio parko pusiasalio grožis, seserų kazimieriečių perduoti legendomis apipinti receptai, šiuolaikiškai interpretuojami profesionalaus virtuvės šefo Raimundo Dambrausko, čia pat auginamos daržovės ir uogos, iš Europos vienuolynų atvežtas vynas, malonus svetingumo komplekso darbuotojų apsiėjimas – visa tai sukuria svečiams unikalų poilsį ir prisiminimus.

VIEŠBUTIS⋆⋆⋆⋆ 

Svetingumo komplekse “Monte Pacis” kruopščiai saugant istoriją ir kultūrinį paveldą įrengtas nedidelis, stilingas, teminis keturių žvaigždučių viešbutis, priklausantis Europos paveldo viešbučių federacijai „Heritage hotels of Europe“. 

Įrengta 13 (pirmame aukšte 2 karališki apartamentai, 4 liukso klasės, antrame – 7 standartiniai) kambarių, kuriuose, išnaudojant visas stacionarias lovas,  vienu metu gali apsistoti 46 svečiai.

Visi kambariai pavadinti istorinių, čia gyvenusių arba viešėjusių asmenybių vardais. Viešbučio svečiams ruošiami individualūs pusryčiai, gyventojai gali naudotis komplekso istorinės literatūros biblioteka, nemokama automobilių stovėjimo aikštele, šiaurietiško ėjimo lazdomis, dviračiais, kitomis aktyvaus laisvalaikio priemonėmis bei WiFi internetu.

Šiltuoju sezonu lauke veikia Karietų aikštės restoranas, vyksta teminiai, muzikiniai renginiai. Romantiškoje Liepų alėjoje veikia populiarios literatūros skaitykla.

Iki Kauno marių paplūdimio – tik 300 m., miesto centro – 10 km, iki pagrindinės šalies automagistralės – 6 km.

RESTORANAS

Dar XVII a. šiuose namuose šurmuliavo LDK didikai, miestelėnai, menininkai, patarnautojai. Didelėje krosnyje buvo kepama duona, ruošiama sumedžiota žvėriena, verdamos žolelių užpiltinės, rūsyje brandinamas vynas. Ruošiami kasdieniniai valgiai ir ištaigingų švenčių patiekalai. Šiuose namuose derėjo čia pat veikiančio vienuolyno ramybė, šeimininkų gyvenimo kasdienybė, svečių ir keliautojų šurmulys, skambanti muzika, teatro pasirodymai, šokiai.

“Monte Pacis”  2018 m. „White Guide Nordic“ oficialiai pripažintas Nr. 10 restoranu Baltijos šalyse bei Baltic Wine List Awards 2019 apdovanotas už Geriausią Vyno Kortą Baltijos šalyse.

Restorano virtuvei vadovauja Raimundas Dambrauskas – santūrios, subtilios ir švarios estetikos gerbėjas. Jo ruošiamų patiekalų stilius – šiuolaikinėmis ir moderniomis technologijomis išpildyta klasika. „Saikingas atstumas nuo visko perpildyto miesto centro, gražios gamtos apsuptis, istorinis pastatas, šiuolaikine įranga ir technologijomis aprūpinta virtuvė, nuosavas daržas – būtent tokiose vietose įkurti geriausi pasaulio restoranai. Pažaislio atveju – tai ne tik prižiūrėtas istorinis pastatas, bet ir unikalus derinys – šiuolaikinis servisas jau kelis šimtmečius veikiančiame vienuolyne” – su užsidegimu ir kūrybiniu polėkiu kalba virtuvės šefas ir kviečia pasimėgauti jo kūryba.

no images were found

ERDVĖS

Pirmojo aukšto Restorano salėje tiekiami pusryčiai viešbučio gyventojams, verslo pietūs, vakarienės, o savaitgaliais šurmuliuoja šeimos ir draugų kompanijos.

Antrojo aukšto elegantiška Klaros Izabelės bei iškilminga, solidi, erdvi puošta freskomis bei itin vertingais originaliais M.A.Palonio paveikslais, pirmojo aukšto brandžiojo baroko stiliaus Fundatorių salė  tarnauja privatiems ir oficialiems renginiams, konferencijoms, bei šventėms.

Šiltuoju sezonu veikia erdvus ir šviesus lauko restoranas Karietų aikštės terasose.

Romantiška, 100 m ilgio Liepų alėja – nepamirštamų švenčių bei renginių erdvė.