Montepacis
Facebook
Mail
+370 655 95185

Svetingumo kompleksas pažaislio vienuolyne

Gastronomijos savaitė ir nemokama improvizuota – pažintinė ekskursija po MONTE PACIS

Pradžia - 2018/11/10

Pabaiga - 2018/11/11

Grįžti į sąrašą

MONTE PACIS restorano šefas Rokas Vasiliauskas aktyviai puoselėja ir populiarina išskirtinę, sezoninėmis natūraliomis gėrybėmis pasižyminčią Lietuvos virtuvę, o naująjį rudens meniu dar papildė išskirtinėmis teisėmis gautus istorinių Pažaislio vienuolių ir fundatorių receptų paslaptimis. Tad lėkštėse bus ir ypatingų improvizacijų bei „fine dining“ skonių, tokių kaip kaulų čiulpų užkandžio ar laukinės, sumedžiotos kurapkos ir moderniai trasnformuotos gastronomijos istorijos – šiene kepto saliero, svogūnų duonos

Gastronomijos savaitės (lapkričio 5 – 11 d.) 4 patiekalų degustacija – 30 eur / asm.

Šefo komplimentas – kasdien vis kitoks
Užkandis – Jautienos kaulų čiulpai, rūkyta diafragma, svogūnų duona
Karštasis patiekalas – Kurapka, šiene kepta saliero šaknis, svarainiai
Desertas – Šokoladinis cremeux, samanų kempinė, spanguolės

Savaitgalį (lapkričio 10-11 d.) dalyvaujančius Lietuvos gastronomijos savaitės MONTE PACIS programoje, prieš ar po gastronominių malonumų kviečiame į improvizuotą – pažintinę Pažaislio vienuolyno ekskursiją, kurioje Jums Indra Ramanauskienė (MONTE PACIS įkūrėja) papasakos ne tik oficialią vienuolyno istoriją, bet ir jos intriguojančius užkulisius, įdomią turtingų ir įtakingų fundatorių kasdienybę, po šimtmečių išaiškintas paslaptis

Ekskursijos vyks

Šeštadienį (lapkričio 10 d.) – 16 val.
Sekmadienį (lapkričio 11 d.) – 13 val.

P.S. Ekskursija nemokama, vyksta MONTE PACIS komplekse. Kvietimas galioja tik degustuojantiems Lietuvos gastronomijos  savaitės meniu.

Išankstinė registracija būtina tel. nr. 8655 95185 arba el. paštu info@montepacis.lt

Daugiau informacijos apie Kaune vyksiančius Lietuvos gastronomijos savaitės renginius:

Kauno miesto muziejaus kolektyvas, dievinantis ne tik maistą, bet ir istorijas apie virtuvių tradicijas ir jų kaitą, parengė ekskursiją-kulinarinę kelionę po miesto istoriją, pavadintą „ Skaniausias kąsnelis visada pasiekdavo Kauną! Ar tikrai?..“.
Ekskursijos metu dalyviai sužinos, iš kur ir kokia mėsa pasiekdavo Kauno miesto gyventojų stalą, išgirs istorijas apie čia valgytus retus gyvūnus bei susipažins su europinėmis kulinarinėmis „srovėmis“, pasiekusiomis Lietuvą ir Kauną. Ekskursijos gidas – Muziejaus archeologas – taip pat papasakos, kaip istoriniai metraščiai ir archeologiniai tyrimai padeda sudaryti ankstesnių amžių gyventojų valgiaraštį bei suvokti tikrąsias senovinės virtuvės tradicijas.
Ekskursija vyks Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriuje (Rotušės a. 15) lapkričio 6 d. (antradienį) 17 val., lapkričio 8 d. (ketvirtadienį) 17 val. ir lapkričio 10 d. (šeštadienį) 13 val. ir 15 val. Išsirinkę sau patogų laiką būtinai užsiregistruokite tel. (8 37) 201 601. 

Gardžią ekskursiją Lietuvos gastronominės savaitės proga rengia ir „Kaunas IN“. Lapkričio 7 d. 17 val. ir 10 d. 10.30 val. kviečiame į pasivaikščiojimą tema „Gastronomija Kaune nuo seniausių laikų iki tarpukario“. Jos metu sužinosite viską apie populiarias maisto prekes Kaune įvairiais laikmečiais ir apie patiekalus, be kurių nebuvo įsivaizduojama nei viena bajoriška puota. Ekskursiją papildys ir degustacija.

Prie gardžiosios savaitės renginių prisijungė ir Kauno kino centras „Romuva“, parengęs specialią kulinarinių filmų programą. „Atrandant Gastoną“ kvies susipažinti Gastónu Acurio, Peru pasididžiavimu, ikona ir geriausiu šalies ambasadoriumi, „Michelin“ žvaigždutės: virtuvės istorijos“ skverbsis pro blizgantį paviršių ir siūlo nuoširdų, tačiau be galo aštrų ir aktualų žvilgsnį į „Michelin“ žvaigždutes pelniusių šefų ir jų restoranų kasdienybę, o „Turkiškai“ kelionių žurnalų stiliumi vaizduoja geriausio pasaulio restorano „El Celler de Can Roca“ įkūrėjų – Roca brolių – gastronominius nuotykius keliaujant po Turkiją. Filmų seansų laikus skelbia „Romuva“.