Montepacis
Facebook
Mail
+370 655 95185

Svetingumo kompleksas pažaislio vienuolyne

Beaujolais Nouveau (jauno vyno šventė)

Pradžia - 2016/11/17

Pabaiga - 2016/11/17

Grįžti į sąrašą

Lapkričio 17 d., 19 val. Beaujolais Nouveau atvykimo proga vakarienė „Slaptasis someljė ginklas“.

Pajėgas šiai vakarienei sutelks keturi gastronomijos profesionalai: net šešių rūšių vyną pristatys du restorano “Monte Pacis” someljė Indra Ramanauskienė ir Rytis Grigaitis, o ypatingą, šventinę vakarienę ruoš “Monte Pacis” virtuvės šefas Ernestas Viršilas su vakaro svečiu – Prancūzijos Instituto Lietuvoje stažuotoju Swan Deman, degančiu  aistra ne tik prancūzų kalbai, bet ir šios šalies  virtuvei . Charizmatiškas ir ekspresyvus Swan su dideliu noru ir energija įsiliejo Beaujoslais Nouveau šventės proga į “Monte Pacis” restorano užkulisius. Tad šventė žada būti skani, įdomi ir aistringa!

Vakarienės kaina – 35 €. Į pasiūlymą įskaičiuota: 3 patiekalų degustacinė vakarienė; 6 vyno rūšys.
Pageidaujantiems tik Beaujolais Nouveau vyno degustacinio rinkinio, kaina – 15 €.
Rezervacijos priimamos tel. nr. 8 655 95 185 arba el. paštu info@montepacis.lt

Beaujolais Nouveau (jauno vyno šventė) – puiki proga susipažinti su dažnai tik jaunam vynui „nurašoma“ Beaujolais apeliacija Prancūzijoje. Nors čia daromas vynas nepasiekia savo artimo kaimyno – žymiojo raudonojo Burgundijos (vynuogė Pinot Noir) šlovės, kilmingumo, ilgaamžiškumo, bet tuo pačiu reikia pripažinti, kad kainos taip pat „daug draugiškesnės“. O vynas, ypač gerų metų, geriausių vynuogynų – itin ryškaus charakterio, sodrus, „pilno kūno“…

Ar galima Beaujolais vadinti Burgundija? Oficialiai, taip. Beaujolais – šeštoji Burgundijos apeliacija (kitos: Chablis, Côte de Beaune, Côte de Nuits, Côte Chalonnaise and Mâconnais). Bet patys Beaujolais vyndariai linkę akcentuoti savo išskirtinumą ir individualumą. Pirmiausia – tai dirvožemis. Jis labai skirtingas ir įvairus – ir tai labai ryškiai juntama vyne. Kitas esminis skirtumas – čia, Beaujolais apeliacijoje, auginami Gamay vynmedžiai. Oficialiai – lengviau auginami nei Pinot Noir ir sunokstantys maždaug dviem savaitėm anksčiau. Gamay sparčiai populiarėjantis vynas ir net vadinamas slaptu someljė ginklu.  Kodėl? Pirmiausia, Gamay – itin „draugiškas“ maistui. Beaujolais vynas vadinamas šiek tiek „laukiniu“, ryškiai atspindinčiu terroir, išraiškingu ir ekspresyviu, tačiau tuo pačiu minkštu ir maloniu. Tai yra – puikiai tinkančiu prie įvairių patiekalų.

Kviečiame paragauti ir susipažinti su įvairiu Beaujolais apeliacijos vynu: tas pats vynmedis Gamay, skirtingas gamybos būdas, dirvožemio sudėtis, vynmedžių amžius, vynmečiai, išlaikymas.