Montepacis
Facebook
Mail
+370 655 95185

Svetingumo kompleksas pažaislio vienuolyne

Raudonasis vynas

Prancūzija/France

                                                                                                                                                                                                                                                                                              750 ml

Bordo/Bordeaux

Medoc Cru Classé en 1855

KOLEKCINIS MONTE PACIS VYNO RŪSIO VYNAS

Château du Tertre 2008, 2012 Margaux A.C. 5e Grand Cru Classé    75 €

Cabernet Sauvignon (60 proc.), Merlot (20 proc.), Cabernet Franc (20 proc.)

Klasika alsuojantis vynas iš vyno Mekos – Bordo kairiojo kranto, piečiausios Margaux apeliacijos dalies. Granato raudonumo spalva, sodrūs ir tvirti taninai, koncentruotas, energingas, gan vaisiškas ir stilingas vynas (šie vynmečiai R.Parker vertinami virš 90 balų) apdovanoja ragautojus kompleksišku prieskonišku ir gėlišku aromatu, koncentracija, vaisių tyrumu ir derme taurėje.

 

Château Marsac Seguineau 2009, 2010 Margaux A.C.  65 €

Merlot (60 proc.), Cabernet Sauvignon (20 proc.), Cabernet Franc (20 proc.)

2009 ir 2010 metai – išskirtinai puikūs vynmečiai – Bordo apeliacijos oficialūs vertinimai – 90-93 balai! Vynas kvepia prinokusiais raudonaisiais serbentais ir mėlynėmis, burnoje – sodrus ir svarus, elegantiškas ir švelnus, taninai aktyvūs, bet nešiurkštūs, maloniai kutenantys gomurį ir puikiai derantys prie raudonos mėsos patiekalų. O gal pageidausite paragauti abiejų vynmečių vyną ir įvertinti taip „reikšminamo“ faktoriaus „sėkmingas vynmetis“ svarbą bei skirtumus tarp dviejų derlių rezultatų.

 

Clos du Marquis 2010 Saint Julien A.C. 2e Grand Cru Classé    75

Cabernet Sauvignon (65 proc.), Merlot (19 proc.), Cabernet Franc (13 proc.), Petit Verdot (3 proc.)

Ryški ir tamsi slyvų spalva, elegantiškas, svarus ir intensyvus vaisių skonis, puikus balansas ir subtilumas – puokštė, kuri atsiskleis Jūsų taurėje. Clos du Marquis pelnytai vadinamas geriausia antrąja augimviete (Château Leoville-Las Cases 2eme Cru Classe) ir vynas itin vertinamas dėl kokybės. Tarptautinėje literatūroje šis vynas apibūdinamas kaip “talentingas galios ir elegancijos mišinys”.

 

Château Gloria 2008 Saint Julien A.C.   65 €

Cabernet Sauvignon (65 proc.), Merlot (25 proc.), Cabernet Franc (5 proc.), Petit Verdot (5 proc.)

Išskirtinės kokybės, itin ilgo laikymo potencialo puikus gero vynmečio vynas. Sodrus, dar aktyvių ir tvirtų taninų, puikaus balanso, turtingas, pilno kūno ir itin ilgo poskonio vynas. Aromatų puokštėje dominuoja juodieji serbentai, prinokusios vyšnios ir saldymedis. Iki 2020 m. vynas “pasiruošęs” teikti hedonistinį ir intelektualinį malonumą. Tai įvertino ir R.Parker įvertindamas šį vyną 90 balų.

 

Château Artigues Arnaud 2010 Pauillac A.C.  55 €

Cabernet Sauvignon (80 proc.), Merlot (17 proc.), Petit Verdot (3 proc.)

Žymiojo Château Grand Puy Ducasse antrasis vynas itin puikiai vertinamas dėl kokybės ir kainos santykio. 2009 m. – išskirtinai puikus, net sensacingas vynmetis. Šis vynas atspindi Pauillac apeliacijai būdingą didelę prinokusių juodųjų serbentų ir puikių taninų koncentraciją bei stiprią energiją. Svarus, išbaigtas, elegantiškas, ilgaamžis, 16 mėnesių brandintas statinėse, švelniai kvepiantis juodomis uogomis ir vanile.

 

Chasse Spleen 2008 Moulis A.C.  65 €

Cabernet Sauvignon (70 proc.), Merlot (25 proc.), Petit Verdot (5 proc.)

“Cru Bourgeois Exceptionennel” klasifikaciją turinčio žymaus vyno ūkio vynas dažniausiai apibūdinamas kaip itin ilgaamžis, puikus arba nuostabus vynas. 18 mėnesių brandintas prancūziško ąžuolo statinėse. Šio derliaus vynas itin elegantiškas, maloniai kvepiantis vanile ir prieskoniais, o burnoje sumišęs juodųjų serbentų ir šokolado skonis, tvirtos struktūros, taninai sodrūs ir tvirti.

 

Saint-Emilion

 

Château Chantalouette 2010, 2012, 2013 Pomerol A.C.   47 €

Merlot (70 proc.), Cabernet Sauvignon (15 proc.), Cabernet Franc (15 proc.)

Pomerol apeliacijoje gaminamas vienas brangiausių ir įspūdingiausių pasaulio raudonų vynų, o Château Chantalouette – antrasis Château de Sales (vieno žymiausių Pomerolio vyno ūkio). Pusantrų metų brandintas ąžuolo statinėse ir tik vos filtruotas vynas yra puikaus balanso, koncentruotas, svarus ir itin ilgo poskonio. Aromatų puokštėje susipynę slyvos, prieskoniai ir kedro niuansai. Skonyje dominuoja juodos uogos ir prinokusios slyvos. Rekomenduojame prie keptos raudonos mėsos, žvėrienos patiekalų, sodrių mėsos troškinių ar intensyvių brandintų sūrių.

 

Château Martinet 2009, 2010 Saint Emilion Grand Cru A.C.   47 €

Merlot (65 proc.), Cabernet Franc (35 proc.)

Château MARTINET vyno gamybai vadovauja taip vadinamas “skrajojantis” vyndarys G. Pauqet, kuris taip pat konsultuoja ir Château Cheval Blanc. Dviejų iš eilės einančių puikių vynmečių vynas, 18 mėn. brandintas prancūziško ąžuolo statinėse tiesiog demonstruoja SAINT Emilion „terroir“ – pasižymi švelniais taninais, kvepia žibuoklėmis ir raudonomis prisirpusiomis uogomis. Burnoje tarp juodų uogų maloniai juntami kavos ir tabako skoniai.

 

Château Simon 2011 Graves Rouge A.C.  30 €

Merlot (70 proc.), Cabernet Sauvignon (30 proc.)

Puikus raudonasis vynas iš Saint Emiliono miestelio apylinkių, ant kalvos, vadinamos „Buda“, auginamų, tik rankomis skinamų vynuogių. Metus trunkanti fermentacija ąžuolo statinėse suteikia vynui švelnios elegancijos. Tvirtos struktūros, gan švelnių taninų vynas pasižymi išraiškinga aromatų puokšte – joje susipynę kvapnios vyšnios ir slyvos. Burnoje maloniai vaisiškas ir glotnios tekstūros. Rekomenduojame prie keptos raudonos mėsos patiekalų.

 

 

Medoc

 

Château Bourseau 2010 Lalande-de-Pomerol A.C.   40 €

Merlot (60 proc.), Cabernet Franc (40 proc.)

Dviejų iš eilės einančių puikių vynmečių Veronique Gaboriaus-Bernard vynas pasižymi elegantiškais taninais, intensyviu raudonų ir juodų uogų, ypač slyvų aromatu, o burnoje sodrumu, svarumu ir raudonųjų uogų poskoniu.  Vynas puikiai dera su sūriais, raudonos mėsos, žvėrienos patiekalais.

 

Château Hourbanon 2009, 2010 Médoc A.C. 35 €

Cabernet Sauvignon (49 proc.), Merlot (42 proc.), Cabernet Franc (9 proc.)

Švelnus ir delikatus vynas pasižymi itin maloniais taninais, intensyviu raudonų uogų aromatais, o burnoje sodrumu, svarumu ir švelnumu.  Vynas puikiai dera su sūriais, keptais raudonos mėsos ir sodriais raudonos žuvies patiekalais.

 

Burgundija/Burgundy

KOLEKCINIS MONTE PACIS VYNO RŪSIO VYNAS

Doudet Naudin 2011, 2013 Vosne Romanee A.C.  85 €

Pinot Noir

Vynuogės šiam elegantiškam vynui skinamos tik rankomis, vynas brandinamas prancūziško ąžuolo statinėje 15 mėn. Švelnaus ir delikataus vyno skonyje juntamos prinokusios uogos, su prieskonių ir dirvožemio niuansais, o išraiškingoje aromatų puokštėje susipynę uogų ir taip vadinami „laukiniai“ aromatai. 2006 m. ir 2009 m. vyno taninus galima apibūdinti kaip šilkinius, o 2011 m. – diskretiškais. Rekomenduojame prie raudonos mėsos patiekalų, ypač ėrienos, jautienos, žvėrienos bei intensyvių pelėsinių sūrių.

 

Domaine Rion „Dame Juliette“ 2008; 2009, 2013, 2014 Vosne Romanee A.C.  75 €

Pinot Noir

Elegantiškas. Kaip ir Madame Juliette, kurios garbei pavadintas šis vynas iš geriausio vynuogyno. Madame Juliette virš 80 metų smulkutė, bet tvirta ir maloni dabartinio vyndario močiutė. Šiame vne subtiliai susilieja vaisiškumas ir švelnūs taninai. Aromatų puokštėje dominuoja vyšnios, žemuogės ir miško paklotės kvapai. Rekomenduojame prie raudonos mėsos (keptos ant grotelių ar su padažais) patiekalų.

 

Domaine Rion „Les Echezeaux“ 2012, 2013, 2014 Chambolle Musigny A.C.   75 €

Pinot Noir

Apie Chambolle Musigny kaimelio apylinkių raudonają vyną tarptautiniai vyno leidiniai skelbia, kad šiam vidutinio svarumo vynui būdingas ir kvapnumas, ir elegancija. Arba, kad Chambolle Musigny vynas „kvepia rasotu gėlių darželiu… rožėmis ir šalia augančiomis našlaitėmis…“ Puikiai dera su sodriais paukštienos, klasikiniais jautienos patiekalais.

 

Doudet Naudin 2011 Pommard A.C.   75 €

Pinot Noir

Intensyvaus charakterio Burgundijos vynas pasižymi elegantiška, bet tvirta struktūra, kurią švelnina pusantrų metų brandinimas seno prancūziško ąžuolo statinėse. Burnoje maloniai juntamos raudonos ir juodos uogos, sumišę su prieskonių niuansais. Taninai puikiai integruoti ir aktyvūs. Rekomenduojame prie raudonos mėsos patiekalų, ypač ėrienos, anties patiekalų, su grybų padažais bei sodrių sūrių.

 

MONTE PACIS LOBYNAS – 1133 m. įkurto Burgundijos cistersų DOMAINE DE L’ABBAYE Du Petit Quincy vienuolyno vynas

„Cuvée Juliette“ 2015 Epineuil Côte de Grisey A.C.  45 €

Pinot Noir

Elegantiškas, grietinėliškos tekstūros, švelniai vaisiškas su labai minkštais taninais ir puikiai integruota rūgštimi vynas puikiai dera prie laukinės paukštienos, žvėrienos, jautienos patiekalų.

 

Domaine Doudet-Naudin Bourgogne 2014 Hautes Côtes de Beaune A.C.   30 €

Pinot Noir

Vieno hektaro vynuogyne išskirtinėse Santenay miestelio apylinkėse auginamos vynuogės, kruopšti ir natūrali vyninkystė atspindi autentišką burgundišką stilių taurėje – aromatų puokštėje sumišę juodųjų serbentų, vyšnių bei taip vadinami „laukiniai“ aromatai, skonyje – malonus vaisiškumas su elegantiškais ir minkštais taninais. Vynas puikiai dera prie nesudėtingo maisto – keptos paukštienos, naminių dešrelių, troškintos raudonos mėsos.

 

Božolė/Beaujolais

 

Maison Jean Baronnat 2009 Les Crus Fleurie A.C.   25 €

Gamay

Puikus „Cru“ atstovas iš Burgundijos kaimelio romantišku pavadinimu (fleurie – žydintis, gėlių). vaisiškas ir gėliškas, apvalus ir pilno kūno, su gan švelniais taninais. Burnoje juntamos avietės, vyšnios. Rekomenduojame prie baltos ir raudonos mėsos patiekalų.

 

Trenel 2012 Saint Amour Cru Du Beaujolais A.C.   25 €

Gamay

Vynas skaidrus, blizgantis ir purpurinis. Prisirpusiomis uogomis kvepiantis malonus ir harmoningas vynas. Pusiau karboninė maceracija, klasikiniai vyndarystės metodai, daug silicio turintis dirvožemis – visa tai suteikia vynui individualumo ir charakterį, tad vynas kuo puikiausiai tinka prie intensyvių žvėrienos ar kitos raudonos mėsos patiekalų.

 

Luaros slėnis/Loire Valle

 

Domaine Masson-Blondelet „Thauvenay“ 2012 Sancere Rouge A.C.   25 €

Pinot Noir

Labai elegantiškas, gėliškas ir švelnus raudonasis vynas iš Luaros slėnio. Net septinta karta valdo šį puikiai vertinamą vyno ūkį. Vyną rekomenduojame prie raudonos žuvies, baltos mėsos patiekalų.

 

 

Elzasas/Alsace

Anne Laweiss Pinot Noir Exceptionel 2013 Alsace A.C.  35 €

Pinot Noir

Šis išskirtinis vynas gaminamas tik geriausiais vynmečiais ir tik iš pačių kokybiškiausių Pinot Noir vynmedžių. Vynuogės skinamos tik rankomis, kruopščiai atrenkamos, vynas metus brandintas prancūziško ąžuolo statinėse. Taninai itin minkšti, vynas sodrus ir švelnus. Aromatų puokštėje sumišę vyšnios, vyšnių kauliukų, saldymedžio niuansai. Puikus derinys su sūriais, kiaulienos, veršienos patiekalai.

 

Ronos slėnis/Rhone valley Pietų Rona/The Southern Rhone

 

KOLEKCINIS MONTE PACIS VYNO RŪSIO VYNAS

M. Chapoutier Grand Cru “Croix de Bois“ 2011 Châteauneuf Du Pape A.C.  125

Grenache

Michel Chapoutier pelnytai vadinamas Šiaurės ir Pietų Ronos slėnio vyno ambasadoriumi. Jis – ne tik vienas biodinaminės vyninkystės pradininkų ir vystytojų, bet ir vienas sėkmingiausių pasaulio vyndarių, kurio Grand Cru pelnė rekordiškai aukštus įvertinimus: R.Parker (Wine Advocate) net 35 vynus įvertino aukščiausiu – 100 iš 100 balų!

2011 m. raudonasis biodinaminis Grand Cru vynas įvertintas 93 balais! Teisingai vyną laikant M. Chapoutier garantuoja kokybę 50-60 metų!

Intensyvi ir gili raudona spalva, aromatų puokštėje sumišę juodieji vaisiai, juodųjų serbentų uogienės niuansai. Taninai tvirti, bet minkšti ir sultingi. Vynas puikiai dera su brandintais sūriais, laukinės paukštienos, trumais pagardintais patiekalais.

 

KOLEKCINIS MONTE PACIS VYNO RŪSIO VYNAS

Domaine de la Presidente “Nonciature” 1999, 2012 Châteauneuf Du Pape A.C.   95 €

Grenache, Syrah, Mourvedre

Vynuogės auginamos kadaise Popiežiaus ambasadoriui priklausiusiose žemėse, kuris taip pat augino vynmedžius ir darė vyną. Vyndarys perduoda ambasadoriaus „siųstą žinią“: šis vynas turi suteikti ne tik kūnišką malonumą bei gyvenimo džiaugsmą, bet ir ramybę, broliškumą bei taiką. Kad tai įmanoma, patvirtina R.Parker, įvertindamas vyną 90 balais. Vynas kvepia prisirpusiomis raudonomis uogomis ir prieskoniais. Nepaisant pilnumo ir sodrumo, vynas švelnus ir labai elegantiškas. Rekomenduojame prie alyvuogių, grybų, laukinės paukštienos.

 

Domaine de La Presidente Grand Classiques 1997 Chateneuf-du-Pape A.C.     75€

Domaine de La Presidente Grand Classiques 2001 Chateneuf-du-Pape A.C.    65 €

Domaine de La Presidente Grand Classiques 2008 Chateneuf-du-Pape A.C.   55 €

Domaine de La Presidente Grand Classiques 2013 Chateneuf-du-Pape A.C.    45 €

Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvedre

Intensyvi purpurinė spalva, tirštas, burnoje neįtikėtina jėga kartu su neįtikėtinai švelniais taninais. Kvapas itin intriguojantis:  trešnių, vyšnių kauliukų, su šviežiai rūkytos mėsytės užuomina. Ne veltui R.Parker visus šio vyno vynmečius vertina daugiau nei 90 balų. Rekomenduojame šį puikų vyną derinti su raudonos mėsos, žvėrienos patiekalais, taip pat patiekalų, pagardintais trumais.

 

Domaine de la Presidente Galifay 2007 Cotes du Rhone A.C.   35 €

Grenache, Syrah

Tamsiai raudona ir gili spalva, itin pilno kūno, net tirštas, sodrus vynas. Vyndarys rekomenduoja šį vyną prie foie gras, ėrienos patiekalų, trumų, švelnių brandintų sūrių. (Parker 93 balai!)

 

BIODINAMINIS VYNAS

 

M. Chapoutier Grand Cru “Les Varonniers” 2011 Crozes – Ermitage A.C.   65 €

Syrah

Michel Chapoutier pelnytai vadinamas Šiaurės ir Pietų Ronos slėnio vyno ambasadoriumi. Jis – ne tik vienas biodinaminės vyninkystės pradininkų ir vystytojų, bet ir vienas sėkmingiausių pasaulio vyndarių, kurio Grand Cru pelnė rekordiškai aukštus įvertinimus: R. Parker (Wine Advocate) net 35 vynus įvertino aukščiausiu – 100 iš 100 balų!

Šis raudonasis biodinaminis 2011 m. Grand Cru vynas įvertintas 95 balais! Geriausiame Crozes-Ermitage apeliacijos žemės lopinėlyje auginami seniausi (net 60 metų) ir kokybiškiausi Syrah vynmedžiai. Vynuogės skinamos tik rankomis, maceracija vykdoma nedidelėse betoninėse talpose ir apie mėnesį fermentuojamos DĖMESIO: tik natūraliai ištekėjusios vynuogių sultys! Ąžuolinėse statinėse brandinamas 14-18 mėnesių.

Įspūdingoje šio Grand Cru vyno aromatų puokštėje sumišę raudoni vaisiai, juodieji serbentai, avietės, saldymedžiai. Burnoje – itin koncentruotas, svarus, subalansuotas, ilgu vanilės ir uogienės poskoniu. Jeigu vynas bus laikomas tinkamai – M. Chapoutier “duoda garantiją”, kad juo galėsite mėgautis net po 75 metų.

 

Alléno & Chapoutier Guer-Van 2013 Crozes-Hermitage A.C.   35 €

Syrah

Šis vyno ūkis priklauso dviems ambicingiems prancūzams: Yannick Alléno (vienas žymiausių pasaulio virtuvės šefų, 2014 m. išrinktas geriausiu pasaulio šefu!) ir Michel Chapoutier (vienas žymiausių pasaulio vyndarių). Abu perfekcionistus vienija begalinė aistra gastronomijai ir vynui, tad šis ambicingas projektas leidžia mums mėgautis šiuo ypatingu, turtingu ir galingu raudonuoju vynu. Dirvožemis itin įdomus, nes jame aptikta uolienų net iš pirmykštės eros. Vynas brandinamas ne naujose statinėse. Aromatų puokštėję susipynę juodos uogos, prieskoniai, pipirai, subtiliai juntamas paparčio dvelksmas. Burnoje itin malonus, taninai subtilūs ir švelnūs. Harmoningas juodųjų uogų, saldymedžio skonis, su subtiliu dūmų niuansu. Yannick Alléno rekomenduoja šį vyną prie mėsos patiekalų, ypač ant keptų ant grotelių, pvz. kiaulienos šonkauliukų su charcutier padažu.

 

Alléno & Chapoutier 2014 Côtes du Rhône A.C.  21 €

Syrah

Šį tipišką Šiaurės Ronos raudonąjį vyną sukūrė Yannick Alléno (vienas žymiausių pasaulio virtuvės šefų, 2014 m. išrinktas geriausiu pasaulio šefu!) ir Michel Chapoutier (vienas žymiausių pasaulio vyndarių), todėl vyną galime pavadinti net galingu. Aromatų puokštėje sumišę raudoni vaisiai ir saldūs prieskoniai. Burnoje itin sodrus, tvirtų taninų ir, pasak M.Chapoutier, su „tiesiog sprogstančiu ir neįtikėtinai ilgu poskoniu“. Rekomenduojame prie mėsos patiekalų.

 

Langedokas-Rusiljonas/Languedoc-Roussillon

 

Alta Tura A. de Villeneuve 2007 Cotes du Roussillon Villages A.C.   25 €

Syrah, Mourvdedre, Grenache Noir

Intensyvios, gilios ir sodrios granato spalvos, prisirpusiomis raudonomis uogomis, saldžiais prieskoniais ir tabaku kvepiantis kompleksiškas ir sodrus vynas. Puikiai tiks prie raudonos mėsos patiekalų, gausiai pagardintų makaronų ar daržovių patiekalų.

 

Pietvakariai/Sud-Ouest

 

KOLEKCINIS MONTE PACIS VYNO RŪSIO VYNAS

Domaine Labranche Laffont Les Prephylloxeriques 2009 Madiran A.C.   75 €

Tannat

Domaine Labranche Laffont vyno ūkis priklauso Madame Cristine Dupuy – pirmąjai vyndarei moteriai šiame Pirėnų kalnų Pietų Prancūzijos regione. Vyndarė itin dididžiuojasi pusės hektaro vynuogynu, kuriame auga daugiau kaip 120 m. Tannat vynmedžiai, išlikę nepažeisti filokseros – Europos vynuogynų maro. Sėkmingais vynmečiais padaroma tik apie tūkstantį vyno butelių. Vynas išskirtinis – jame sumišęs sodrumas ir elegancija, vaisiškumas ir minerališkumas – unikalūs skonių ir aromatų niuansai, kuriuos vynui suteikia daugiau šimtmetį augančių vynmedžių šaknys.

 

Domaine Labranche Laffont Vielles Vignes 2013 Madiran A.C   39 €

Tannat

Net 55 m. senumo Tannat vynmedžių uogos skinamos tik rankomis, fermentacija vykdoma archajiniu ir biologiniu metodu – visiškai nenaudojant sulfitų trumpai brandinant statinėse. Madirano krašto Tannat vynas pasižymi šiurkščiais, aitriais ir sodriais taninais, tačiau ragaudami šį vyną, galėsite įsitikinti, kaip metams bėgant šiurkštumą keičia šilko švelnumas (apie 2018-20020 m.). Vynas tiesiog juodas, sodrus ir tirštas. Šiuo metu rekomenduojame vyną dekantuoti ir derinti prie raudonos mėsos patiekalų.

 

Château Lamartine Expression 2012 Cahor A.C.    55

Malbec

Labai sodrus, koncetruotas ir kartu elegantiškas vynas su ryškiomis vyšnių ir šokolado natomis. Geriausios Malbec vynuogės, nuskintos ir sutraiškytos, ne mažiau kaip mėnesį mirkomos kartu su odelėmis.  Išskirtinio individualumo vynui ir ryškaus terroir charakterio suteikia brandinimas naujose Tronçais miško ąžuolo statinėse. Ilgaamžiškumo potencialas – iki 2030 metų. Šiuo metu ryškios spalvos, išraiškingos aromatų puokštės, stiprus ir galingas vynas puikiai dera prie žvėrienos, ėrienos patiekalų, brandintų sūrių. Rekomenduojame dekantuoti.

 

Lamartine Cuvée Particulière 2012 Cahor A.C.   35 €

Malbec, Tannat (10 proc.)

Gilios 40-55 metų vynmedžių šaknys „atneša“į šį sodrų, raudonomis uogomis, mėtomis ir prieskoniais kvepiantį vyną, subtilaus minerališkumo, „žemės“ natų. Ilga, šiai apeliacijai būdinga maceracija, pusmečio fermentacija betoniniame baseine, vėliau metai ąžuolo statinėse suteikia vyno turtingą tekstūrą, sušvelnina itin stirpius taninus, suteikia ilgą saldymedžio poskonį. Puikus derinys su anties patiekalais, sūriais.

 

 

ORGANINIS VYNAS

Château Les Croisille „Silice“ 2015 Cahor A.C.  35 €

Malbec

Prieš daugiau kaip penkis metus ši vyninė gavo organinės vyninkystės sertifikatą ir vyną gamina tik biologiniais metodais. Vynui taikyta itin ilga vėsi maceracija ir metus trunkantis brandinimas senose ąžuolo statinėse. Šis vynas – šimtaprocentinis Cahors apeliaciacijos terroir raudono molio ir smėlio grunto, karštos vasaros modernus atspindys –  vaisiškas, gaivus, malonus, su sodriais ir sirpiais taninais, puikiai integruota rūgštimi. Aromatų puokštėje dominuoja juodos prinokusios uogos, burnoje – uogos, su saldymedžio ir minerališkumo niuansais. Tai – itin „draugiškas“ maistui vynas, rekomenduojame prie įvairių raudonos mėsos ir žuvies patiekalų, vidutinio brandumo sūriais.

 

Château Lamartine 2013 Cahor A.C.   29 €

Malbec, Merlot (10 proc.)

Pusantrų metų brandintas senoviniuose betoniniuose baseinuose dabar tikrasis „kahoras“ pasižymi tvirta struktūra, švelnia tekstūra ir minkštais taninais, vaisiškais aromatais su saldymedžio niuansais. Puikiai tiks prie grilyje keptos raudonos mėsos, taip pat raudonos žuvies patiekalų su sodriais padažais.

 

Domaine Labranche Laffont Tradition 2013 Madiran A.C.  27 €

Tannat (70 proc.), Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon

Grynas, “senoviškas“, “vyriškas”, stiprus (14 proc. alk.) senose betoninėse talpose pusantrų metų brandintas Madirano krašto vynas pasižymintis šiurkščiais, sodriais taninais, tirštumu, svarumu ir vaisišku sodrumu. Puikus derinys su sodriais raudonos mėsos patiekalais.

 

Domaine Larougue „Clos Camy“ 2011 Madiran A.C.   27 €

Tannat (50 proc.), Cabernet Franc (35 proc.), Cabernet Sauvignon (15 proc.)

45 metų vynmedžiai auga žvyro ir klinčių gausiame grunte, tad gilios vynmedžių šaknys suteikia vynui unikalių skonių ir aromatų. Juodos prisirpusios uogos, prieskoniai, vanilės niunsai juntami aromų puokštėje, o skonyje – raudonos uogos su subtiliu jūros druskų minerališkumo poskoniu. Taninai tvirti ir gana šiurkštūs, tad rekomenduojame dekantuoti. Vynas puikiai dera su raudonos mėsos, žvėrienos patiekalais.

 

Chateau Coustarelle Cuvee Prestige 2010 Cahor A.C.  25 €

Malbec, Tannat (10 proc.)

Tai – pusantrų metų brandintas ąžuolo statinėje tikrasis „Kahoras“, kuris buvo itin išaukštintas dėl savo skoninių ir net gydomųjų savybių. Gili ir sodri purpurinė spalva taurėje, juodos prinokusios uogos aromatų puokštėje su švelniais vanilės niuansais, sodrus gervuogių ir saldymedžio skonis burnoje ir itin svari konsistencija – šis medaliais apdovanotas Pietų Prancūzijos vynas puikiai tinka prie raudonos mėsos patiekalų (ypač ant grotelių keptos jautienos), brandintų sūrių.

 

BIOLOGINIS VYNAS

 

Domaine De L’Ancienne Jour de Fruit 2014 Bergerac Sec A.C.  29 €

Merlot (80 proc.), Cabernet France

Maloniai vyšniomis ir juodaisiais serbentais kvepianti biologinis vynas, pasižymintis tvirtais ir sodriais taninais. Burnoje vynas maloniai subalansuotas ir energingas. Rekomenduojame prie sodrių raudonos mėsos (žvėrienos, anties) patiekalų, intensyvaus skonio sūrių.

 

Provansas/Provance

 

 

MONTE PACIS LOBYNAS – ABBAYE NOTRE DAME DE LERINS vienuolyno vynas

20 Šv. Benedikto vienuolių nedidelėje Viduržemio jūros saloje prie Provanso kranto nenaudodami jokių cheminių priemonių gamina visame pasaulyje pripažintą vyną, kurį savo vyno sąraše turi ne vienas Mišelino žvaigždutėmis įvertintas restoranas.

 

“Saint Honorat“ 2013 Syrah 2012 Ille Saint Honorat    45 €

Syrah

Turtingas, sodrus, gilus ir elegantiškas Syrah vynas, kvepiantis raudonomis ir juodomis uogomis: serbentais, mėlynėmis, kurias papildo juodųjų pipirų ir našlaičių niuansai. Itin ilgas ir malonus poskonis. Rekomenduojame prie keptos ėrienos ar kitos sodrios raudonos mėsos patiekalų. Vienuoliai mėgsta šį vyną derinti su sodriais Pietų Prancūzijos daržovių, grybų patiekalais.

 

Korsika/Corse

 

ORGANINIS VYNAS

 

Domaine Nicolas Mariotti Bindi „Porcellese Vieilles Vignes“ 2013 Patrimonio A.C.    60 €

Nielluccio (Sangiovese)

Gilios raudonos spalvos, saldymedžiu, juodomis prisiprusiomis uogomis, mėtomis ir oda kvepiantis vynas tiesiog atspindi Korsikos saulę ir klimatą. Du metus brandintas didelės plieno cisternose. Burnoje – pilno kūno, puikios tekstūros ir turtingas. Taninai – labai sodrūs ir aktyvūs, skonyje gausiai juntami prieskoniai. Organiniais principais pagamintas vynas puikiai dera su raudonos mėsos patiekalais, vidutinio brandumo sūriais, sodriais daržovių, raudonos žuvies patiekalais.

 

Clos Capitoro Rouge 2007, 2009 Ajaccio A.C.   29 €

Sciaccarelo, Grenache (20 proc.)

Tarptautiniu mastu pripažinto vyndario Jacques Bianchetti šeimos vyndarystės istorija siekia net 1856 metus. Šis sodrus vynas – tikras klasikos pavyzdys. Kaip ir pridera pietinės salos dalies pagrindinei raudonajai uogai Sciaccarelo – vynas demonstruoja prisirpusių raudonųjų uogų bei prieskonių aromatą, sodrų vaisiškumą bei sodrius, bet ne šiurkščius taninus (2007 m. – taninai švelnesni ir minkštesni).  Vynas puikiai dera su žvėrienos ar kitos raudonos mėsos patiekalų.

 

 

Italija/Italy

Pjemontas/Piedmont

Bendras Barolo apeliacijos vynmečių vertinimas („Wine Advocate Vintages“, R. Parker, H. Johnson):

2004 m.- 96 balai

2006 m.- 97 balai

2007 m. – 97 balai

 

KOLEKCINIS MONTE PACIS VYNO RŪSIO VYNAS

Cantina Gigi Rosso Arione 2007 Barolo D.O.C.G.   75 €

Nebbiolo

Geriausias vynuogynas, kruopšti vynuogių selekcija, 3 metus brandinimas didelėse slovėniško ąžuolo statinėse, iš kartos į kartą perduodama vyndarių Rosso šeimos patirtis – viskas susilieja į puikų klasikiniį Pjemonto Barolo. Tiesiog eterinis džiovintų gėlių, mėtų ir našlaičių aromatas, burnoje harmoningas, sodrus ir „šiltas“, taninai tvirti ir sausi. Koncentruotas ir svarus prisirpusių uogų skonis, su minerališkumo ir prieskoninių žolelių užuominomis. Puikus derinys su brandintais sodriais kietaisiais sūriais, žvėrienos ar kitos raudonos mėsos patiekalais.

 

Cantina Gigi Rosso Castelletto 2005 Barolo D.O.C.G.   65 €

Nebbiolo

Barolo – vynas, kuris atsiskleidžia ne iš karto ir ne kiekvienam. Bet kai „nusprendžia“, kad jau laikas, o ragautojas pasiruošęs – išsiskleidžia tokia aistros ir galybės puokštė, kad laikykitės! Tai didingas Pjemonto vynas su „stipriu stuburu“, taninais ir eteriniais aromatais. Taninai iš lėto pradeda švelnėti ir iki 2020 metų taps šilko švelnumo. Šiuo metu vynas kvepia kava, oda ir derva. Puikus derinys prie Pjemonto gastronominės įžymybės trumų arba jais pagardintų raudonos mėsos patiekalų.

 

Luigi Bosca 2011 Barolo D.O.C.G.   50 €

Nebbiolo

Šio Barolo vynmedžiams daugiau nei 40 metų, vynuogynai išsidėstę itin išvaizdžiose Monforte ir La Morra kalvose. Vynas pusantrų metų brandintas ąžuolo statinėse, tad vynas sukelia nepamirštamą ir su nieko nepalyginamą klasikinį Barolo įspūdį – našlaitės, mėlynės, prieskoniai susilieja į Pjemonto žemių aromatų puokštę, skonyje susilieja raudonos uogos, saldymedis, juntamas malonus minerališkumas, kavos niuansai. Rekomenduojame prie raudonos mėsos patiekalų.

 

Luigi Bosca 2014 Barbera d’Asti D.O.C.G.   20

Barbera d‘Asti

Šio Pjemonto kalvų klasikinis arba kasdieninis vietinių vynas atspindi vietinių tradicijas ir ilgas vakarienes. Vynas maloniai kvepia vyšniomis bei prinokusiomis miško uogomis, o švelniame ir glotniame skonyje dominuoja vyšnios ir miško raudonos uogos. Vynas puikiai dera prie raudonos mėsos, makaronų.

 

 

Venetas/Veneto

 

KOLEKCINIS MONTE PACIS VYNO RŪSIO VYNAS

Brunelli Riserva Campo Inferi 2003 della Valpolicella D.O.C Classico   75 €

Corvina Veronese, Rondinella, Corvinone

Šis vynas vaizdžiai vadinamas moteriškąja ir stilingąja Amarone. Aromatų puokštėje sumišę saldžios kakavs ir šviežiai skrudintų pupelių aromatai, burnoje šiltas ir glotnus, primena išsilydžiusį šokoladą su brendyje mirkytomis vyšniomis. Vynas puikus ir vertas paragauti vieną, žinoma, puikiai tiks prie žvėrienos, laukinės paukštienos ar kitų raudonos mėsos patiekalų su intensyviais padažais. Taip pat prie sodrių brandintų sūrių.

 

Montresor Ripasso Fondatore Riserva 2013 Valpolicella D.O.C.  25 €

Corvina (70 proc.), Rondinella, Molinara

Autentiškas Veneto vynas tris mėnesius brandintas kartu su Amarone džiovintomis ir išspaustomis vynuogių odelėmis. Vynas pasižymi sodria spalva, kvepia trešnėmis, slyvomis ir vanile. Burnoje svarus, koncentruotas, bet kartu ir vaisiškas, vos salstelėjęs. Puikiai tiks prie brandintų sūrių, raudonos mėsos patiekalų, aštresniais prieskoniais pagardintų patiekalų.

 

Toskana/Tuscany Supertoskaniečiai/Supertuscan

Terminas „Supertoskaniečiai“ atsirado 1948 m. kai vyndarys Incisa della Rochetta padarė dabar itin žymų raudonąjį Toskanos vyną „Sassicaia“, naudodamas Cabernet Sauvignon vynuoges. Tai buvo įžūlus bandymas, nes naudodamas neleistinas tam kraštui vynuoges, vyndarys nusprendė to nepaisyti, daryti savo svajonių vyną, paaukojant D.O.C. apeliacijos statusą. Vynas buvo toks populiarus, kad sukėlė naujo vyno stiliaus Vino da Tavola Super Toscana bangą.

 

MONTE PACIS LOBYNAS – kamaldulių vienuolių vynas iš 1012 m. įkurto vienuolyno MONACI CAMALDOLESI Toskanoje

 

Borbotto La Mausolea Rosso dell’Eremo 2014 Toscana I.G.T. Biologico   25 €

Sangiovese, Canaiolo, Malvasia Nera del Chianti, Merlot

Sodrus, vaisiškas ir sultingas raudonasis vynas. Ragaujant juntama švelni saldi ataka, šilkiniai ir švelnūs taninai bei prinokusios raudonos uogos. Puikiai tinka ragauti su su brandintais sūriais, raudonos mėsos patiekalais.

 

Brunello di Montalcino

 

Capanna SANT ANTIMO 2010 Rosso D.O.C. Toskana  45 €

Sangiovese, Merlot

Klasikinis Brunello gamintojas, įsikūręs Montalcino regione, Montoli vietovėje, kuri yra laikoma viena iš geriausių Brunello vietovių. Ilgiau nei metus laikytas slovėniško ąžuolo statinėse. Kvepia džiovintais vaisiais, cinamonu, džiovintais pomidorais; koncentruotas, svarus, galingų taninų. Puikiai tinka prie antienos, raudonos mėsos troškinių su pupelėmis, daržovėmis, pomidorų padažu.

 

Creocedimezzo 2006 Rosso di Montalcino D.O.C..   25 €

Sangiovese Grosso

Sodrus vynas išraiškingai kvepiantis prieskoniais, mėtomis, bazilikais, pasižymintis stipriais ir galingais taninais. Rekomenduojame dekantuoti ir derinti prie raudonos mėsos patiekalų.

 

 

Vino Nobile di Montepulciano

Bendras Vino Nobile di Montepulciano apeliacijos vynmečių vertinimas („Wine Advocate Vintages“, R.Parker, H.Johnson):

2004 m.- 95 balai, išskirtinai puikus vynmetis su itin dideliu išlaikymo potencialu

2006 m.- 97 balai, „balanso“ vynmetis, vynas beveik idealus

2007 m. – klasikinis vynmetis

2008 m. – puikus vynmetis su dideliu išlaikymo potencialu

 

KOLEKCINIS MONTE PACIS VYNO RŪSIO VYNAS

Poliziano „Asinone“ 2006, 2007 Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G.  95 €

Sangiovese, Merlot

Vietiniai Montepulciano miestelio gyventojai vienbalsiai kartoja, kad Poliziano – geriausias jų krašto vyndarys. Beje, Poliziano – itin sena vyndarių šeimos pavardė, o itališko žavesio prideda tai, kad geriausio Poliziano vyno „Asinone“ vynmedžiai auga geriausiame vynuogyne, kuris vadinamas … „Banditelli“. Nekreipiant dėmesio į žodžių žaismą, vynas išties įspūdingas. Vynuogės skintos tik rankomis, dvejus metus brandintas prancūziško ąžuolo statinėse, ilgaamžiškumo potencialas – iki 2020-2022 metų. Itin koncentruotas, su „jaukiais“ taninais, atspindi tipišką Montepulciano charakterį – yra energingas ir gyvas, kvepiantis prinokusiomis vyšniomis ir slyvomis. Puikiai tiks prie jautienos, žvėrienos patiekalų, brandintų sūrių.

 

Poliziano 2008 Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G.  45 €

Prugnolo Gentile (Sangiovese)

Vynuogė Prugnolo – vizitinė Montepulciano kortelė. Šis vynas yra puikaus balanso, švelnus ir malonus, kvapnus, gilus, ilgo poskonio. Pusantrų metų brandintas senose ąžuolo statinėse. Ilgaamžiškumo potencialas – iki 2020 metų. Slyvų kvapą papildo kavos, kakavos, migdolų gaidos; burnoje stiprūs, bet elegantiški taninai, pernokusių trešnių skonis. Rekomenduojame dekantuoti ir derinti prie raudonos mėsos patiekalų.

 

Kampanija/Campania

 

Villa Matilde Camarato 2005 Falerno del Massico D.O.C.    35

Aglianico, Piedirosso

Kampanija – vienas seniausių pasaulio vyno regionas, žinomas nuo romėnų laikų. Vulkaninis dirvožemis gausiai prisotintas fosforu, Viduržemio regiono klimatas bei ilgaamžė vyndarių šeimos patirtis sukūrė puikų, itin koncentruotą ir ilgaamžį (15-20 metų) vyną. Ryškiai tamsios ir gilios raudonos spalvos, prisirpusiomis juodomis uogomis, pipirais, kava ir šokoladu kvepiantis, kompleksiškas, sodrus ir dar labaii aktyviais taninais pasižymintis raudonasis vynas.

 

Cantina Paradiso Posta Piana Primitivo 2013 Puglia I.G.P.   22 €

Primitivo

Šis sodrus, svarus ir sultingas raudonas vynas iš pačio Italijos „bato kulniuko“ kvepia slyvomis, prinokusiomis trešnemis, šokoladu ir prieskoniais. Puikiai dera su brandintais sūriais, šaltais rūkytos ir vytintos raudonos mėsos užkandžiais.

 

Sicilija/Sicilia

 

KOLEKCINIS MONTE PACIS VYNO RŪSIO VYNAS

COS Contrada Labirinto 2009, 2010 Sicilia I.G.T.  95 €

Nero d‘Avola

Šis vynas brandintas archaiškai – autentiškose betoninėse amforose! Granato raudonumas, vyšnių likerio, saldymedžio, kardamono bei vanilės aromatai, solidžiai sumišę su pipirų bei geležies kvapais. Puiki struktūra, svarus minerališkumas, sumišęs su vaisiškumu, delikatūs taninai, bei ilgas ir prieskoniškas poskonis. Rekomenduojame prie sodrių raudonos mėsos patiekalų.

 

BENANTI Serra Della Contessa 2011 Etna Rosso D.O.C.   45 €

Nerello Mascalese

Vienas retų Europos vyno pavyzdžių, kurių etiketėje parašyta franco di piede (it.) – kas reiškia neįskiepyta. Autentiški, daugiau nei 100 m. senumo Nerello Mascalese  vynmedžiai suteikia vynui harmoningą sodrumą, individualumą ir ypatingą eleganciją. Daugiau nei metus vynas brandintas nedidelėse 225 l statinėse. Aromatų puokštė – eterinė, kurioje susilieja miško uogų, persikų aromatai. Taninai – subtiliai atkaklūs ir energingi. (R. Parker vertina šį vyną net 92 balais!) Puikus derinys su laukinės paukštienos, jautienos patiekalais, itin brandžiais sūriais.

 

BENANTI Rovittello 2004, 2005 Etna Rosso D.O.C.  45 €

Nerello Mascalese

Puiki galimybė palyginti vyną iš 80 metų senumo vynmedžių, kurie jau buvo įskiepyti. Vynas taip pat brandintas nedidelėse 225 l statinėse. Aromatų puokšė intensyvi, dominuoja kaštonų žiedų bei vanilės aromatai. Burnoje  svarus, harmoningas, taninai aktyvūs ir sodrūs. Puikus derinys su jautienos patiekalais, brandžiais sūriais.

 

BENANTI Nero Cappuccio 2005 Sicilia I.G.T.   45 €

Nerello Cappuccio

Nero Cappuccio – autentiškas tik Etnos ugnikalnio papėdėje augantis vynmedis. Vynas beveik metus brandintas mažose statinėse, kvepiantis raudonomis uogomis bei vanile, burnoje sodrus, subalansuotas, švelniai vaisiškas ir „nepiktais“ taninais. Puikus derinys su jautienos patiekalais.

 

BENANTI Nerello Mascalese 2006 Sicilia I.G.T.   45 €

Nerello Mascalese

60 metų senumo vynmedžiai vynui suteikia malonų uogų ir prieskonių aromatą, sumišusį su tabako bei vanilės niuansais. Burnoje – sodrus, „pilno kūno“, su aktyviais ir intensyviais taninais, su gan ryškiu saldymemedžio bei prinokusių uogų skoniu. R.Parker vertina šį vyną net 92 balais! Rekomenduojame prie raudonos mėsos patiekalų.

 

COS 2009 Cerasuolo di Vittoria D.O.C.G. Classico    35 €

Nero d‘Avola, Sangiovese

Šis vynas brandintas archaiškai – autentiškose betoninėse amforose! Aromatų puokštė itin sodri ir kvapni: cinamono, saldymedžio, vyšnių pyrago kvapai, sumišę su džiovintų rožių žiedlapių niuansais. Skonyje dominuoja prinokusios juodos uogos, papildytos, prieskonių, tabako, odos niuansais. Sodrus, svarus ir elegantiškas.

 

COS Nero di Lupo 2010 Sicilia I.G.T.   30 €

Nero d‘Avola

Šis vynas brandintas archaiškai – autentiškose betoninėse amforose! Aromatų puokštėje dominuoja raudonų uogų džemo, arbūzų aromatai, sumišę su odos, kavos ir prieskonių niuansais. Burnoje – vaisiškas ir sodrus, su puikia minerališka rūgštimi. Rekomenduojame prie anties, raudonos mėsos patiekalų.

 

Firriato Santagostino Baglio Soria Rosso 2008 Sicilia I.G.T.   27 €

Nero d‘Avola, Syrah

Itin sodrus, ryškus, net galingas ir stiprus (14,5 alk. proc.) raudonasis vynas. Nepaisant stiprumo, vynas pasižymi glotnumu ir elegancija. Tai puikiai įvertino ir įtakingas leidinys Wine Spectator – 91 balas! Aromatų puokštė itin charakteringa ir spalvinga: vyšnios, rabarbarai, gvazdikėliai, slyvos su tabako ir rašalo užuominomis. Puikiai tinka prie sodrių mėsos patiekalų su padažais, sodrių makaronų patiekalų.

 

Sardinija/Sardinia

 

Rocca Rubia Riserva Cantina Santadi 2006, 2007 Carignano del Sulcis D.O.C.   27 €

Carignano

Ryški ir sodri spalva, intensyvūs juodų uogų, trešnių aromatai su Viduržemio regiono prieskoninėmis žolelėmis bei vanilės niuansais. Burnoje itin glotnus, sodrus ir elegantiškas. Rekomenduojame prie raudonos mėsos kepsnių, puskiečių sūrių.

 

Ispanija/Spain

Riocha/Rioja

 

Imperial Reserva 2010 Rioja D.O.   45 €

Tempranillo (85 proc.), Graciano, Mazuelo

Imperial – vienas žymiausių Ispanijos vyno ūkių. Pavadinimas kilo nuo XX a. pr. vystytos intensyvios prekybos su britais, kai pastarieji itin mėgo raudonąjį „Pinta Imperial“. 2010 m. vynas itin puikiai įvertintas: 93 Wine Spectator, 92 R. Parker Wine Advocate ir kt. Vynas du metus brandintas prancūziško ir amerikietiško ąžuolo naujose ir senose statinėse, todėl išraiškingoje aromatų puokštėje susipynę ne tik raudonų uogų, saldymedžio, bet ir rozmarinų, čobrelių, tabako lapų niuansai. Burnoje – elegantiškas, sodrus su stipriais taninais, ilgu ir kompleksišku poskoniu. Puikiai dera su žvėrienos ir raudonos mėsos patiekalais.

 

Ontañón Arteso 2006, 2010 Rioja D.O.    35 €

Tempranillo (95 proc.), Graciano, Garnacha

Vynas pusantrų metų brandintas prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse, dar tiek – buteliuose vyno    rūsyje. Šiuo metu šis vynas pasižymi intensyviu miško uogų ir slyvų aromatais. Burnoje itin turtingas ir švelnus, poskonis ilgas ir malonus. Puikiai tinka prie vytinto kumpio, kitų šaltų užkandžių ar mėsos patiekalų.

 

Cune 2012 Rioja Crianza D.O.  25 €

Tempranillo (85 proc.), Graciano, Mazuelo

2012 m. Riochoje vasara passižymėjo itin dideliu kritulių kiekiu, buvo net paskelbta sausra, tad vyno kiekiai itin maži. Tačiau vynas sodrus, svarus ir itin koncentruotas. R.Parker Wine Advocate suteikė šiam vynui 90 balų. Vynas metus brandintas amerikietiško ąžuolo statinėse, todėl aromatų puokštėje juntami ne tik raudonų uogų, bet ir balzamiko, prieskonių niuansai. Burnoje – elegantiškas raudonų uogų skonis, malonūs ir minkšti taninai, puikiai integruota rūgštis, ilgas ir delikatus prieskonių poskonis. Puikiai dera su raudonos mėsos patiekalais.

 

Prioratas/Priorat

 

Rotllan Torra Gran Reserva 2001 Priorat D.O.Q.    30 €

Garnacha, Cabernet Sauvignon, Cariñena

Įspūdingos ir sodrios raudonos spalvos, išraiškingos miško uogų ir odos aromatų puokštės, burnoje subtilus, puikios struktūros, švelnių taninų, harmoningas raudonas vynas. Rekomenduojame prie raudonos mėsos, žvėrienos, taip pat prie menkės, tuno patiekalų.

 

Rotllan Torra Reserva 2004 Priorat D.O.Q.   29 €

Garnacha, Cabernet Sauvignon, Cariñena

Du metus brandintas amerikietiško ąžuolo statinėse vynas pasižymi rubino raudonumu, juodų uogų, trumų ir kavos aromatais. Burnoje elegantiškas ir malonus, taninai švelnūs. Rekomenduojame prie raudonos mėsos, žvėrienos patiekalų.

 

Kastilija-Leonas/Castilla y León

 

 

Pago DE LOS CAPELLANES Roble 2012 Ribera del Duero D.O.   29 €

Tinto Fino (Tempranillo) 80%, Cabernet Sauvignon 10% , Merlot 10%

Pusę metų statinėse brandintas vynas pasižymi intensyvia trešnių spalva, miško uogų, gėlių ir vanilės aromatais ir puikiai tiks su mėsos troškiniais, makaronų patiekalais su mėsos padažu, vidutinio brandumo sūriais.

 

ORGANINIS VYNAS

 

Dominio del Soto Crianza 2014 Sotillo de la Ribeira D.O.   35 €

Tempranillo

Intensyvus, koncentruotas ir sodrus (net alk. 16 proc.) organinis vynas iš beveik kilomtero aukštyje virš jūros lygio išsidėsčiusių centrinės Ispanijos vynuogynų, kultivuojamų tik natūraliomis, biologinėmis priemonėmis. Aromatų puokštėje sumišę raudonos prinokusios uogos – trešnės, vyšnios, papildytos kavos, vanilės niuansais. Puikiai dera su ant grotelių keptos raudonos mėsos patiekalais.

 

Portugalija/Portugaly

 

M. Chapoutier Eleveira 2013 Douro D.O.C.    19 €

Touriga Nacional

Šis vyno ūkis priklauso prancūzui Michel Chapoutier – vienam žymiausių pasaulio vyndarių, kuris garsėja ne tik savo profesionalumu bei biodinamine vyninkyste, bet ir begaline aistra gastronomijai ir vynui, tad Portugalijos projektas leidžia mums mėgautis šiuo puikiu raudonuoju vynu, atspindinčiu vietinę vyndarystę. Vynas brandintas statinėse apie du metus. Burnoje – itin kompleksiškas, taninai – švelnūs ir minkšti, skonyje juntamos raudonos uogos, poskonyje – itin subtilus minerališkumas. Aromatų puokštė įspūdinga – raudonos prinokusios uogos, egzotiniai vaisiai, gėlių niuansai. Puikiai dera su raudonos mėsos patiekalais, sodriais troškiniais.

 

Austrija/Austria

 

Maltos riterių ordino vynas

Žemutinėje Austrijoje įsikūrusi vyninė Kommende Mailberg – seniausia Maltos ordino nuosavybė, pirmą kartą paminėta 1146 m. Šiandien Maltos ordino ženklu pažymėtas vynas Malteser Ritterorden gaminamas tik iš geriausių vynuogynų ir tik labai mažai kiekiais. Tad mes didžiuojamės Jums galėdami pasiūlyti jo paragauti:

 

Malteser Ritterorden Sglossweingut Kommende Mailberg Zweigelt    27 €

Zweigelt

Gilios ir sodrios raudonos spalvos vynas maloniai kvepia mėlynėmis. Burnoje elegantiškas, juntamas prinokusių trešnių skonis. Pilno kūno ir puikiai integruoti taninai – tikras Zweigelt vynuogės charakteris.

 

Vengrija/Hungary

 

Tibor Gal Bikaver Selection „TITI“ 2012 Eger    30 €

Kekfrankos, Syrah, Cabernet Franc, Kadarka, Portugieser

Vietiniai šį sodrų, purpurinį vyną vadina „jaučio krauju“. Pirmiausia vynuogių sultys atskirai fermentuojamos didelėse medinėse talpose, vėliau jau mišinys pusantrų metų laikomas ąžuolo statinėse. Aromatų puokštėje dominuoja vyšnios su paprikų ir juodųjų pipirų niuansais. Burnoje – dominuoja miško uogos, ilgame poskonyje  juntami ir Rytų kraštų prieskoniai. Rekomenduojame prie raudonos mėsos patiekalų, ypač keptų ant grotelių, pagardintų pipirais, mėsos troškinių, anties patiekalų.

 

 

Gruzija/Georgia

 

Pheasant’s Tears Tavkveri Rose Kartli 2013   35 €

Tavkveri

Šis autentiškas vynas fermentuotas ir brandintas molio ąsočiuose („kvevri“). Įkvėptas ir sužavėtas gruziniškos dvasios 2007 metais vyninę „Pheasant’s Tears“ įkūrė amerikietis dailininkas Johnas Wurdemanas. Kadangi visi „Pheasant’s Tears“ vynai brandinami ąsočiuose, jie neturi ąžuolo statinės aromatų. Vyninės savininkas tai daro tikslingai, nes tiki, kad kokybiškoms vynuogėms nereikia ąžuolo pagalbos. 2009 metais būtent šioje vyninėje buvo sukurtas vynas iš retų vynuogių, kurių pasaulis neragavo beveik šimtą metų! „Mes atgaiviname pasaulio vyno gamybos paveldą, todėl tai darome labai atsakingai“, – pasakoja vyninės šeimininkas J.Wurdemanas. Vynas dvelkia gėlėmis. Burnoje juntamas spanguolių, kinrožių skonis. Rekomenduojame prie įvairaus maisto – nuo apskrudusio viščiuko iki Azijos virtuvės patiekalų.

 


Graikija/Greece

 

Kir-Yianni Ramnista Naoussa 2012 Macedonia    28 €

Xinomavro

Kir-Yianni vyninės istorija skaičiuojama nuo 1997 metų, kai vienas įtakingiausių Graikijos vyno pasaulio asmenybių, Yiannis Boutaris, atsiskyrė nuo žymiosios jo senelio 1879 metais įkurtos Boutari Wine Group vyninės. Šiuo metu jo charizmatiškas sūnus, Stellios Boutaris, kuris yra penktos kartos vyndarys, vadovauja Kir-Yianni vyno ūkiui, kurio vynuogynai išsidėstė Vermio kalno šlaituose, 300-700 metrų aukštyje virš jūros lygio. Vynas brandinamas 18 mėn. 225 ir  500 litrų talpos prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse ir dar 6 mėn. butelyje. Vynas ryškiai dvelkia vyšniomis, rožių žiedlapiais, prieskoniais. Burnoje – puikaus balanso, sodrus ir gilus.Rekomenduojame prie raudonos mėsos, ypač laukinės paukštienos patiekalų.

 


Izraelis/Israel

KOŠERINIS VYNAS

 

Teperberg Inspire Devotage Mevushal Judean Hills 2013 Izraelis    35 €

 Malbec, Marselan

Sodrus, išraiškingas, svarios tekstūros raudonasis vynas, pagamintas laikantis košerinio vyno gamybos reikalavimų. Primename, kad košerinį vyną gali gaminti tik tikintys, religingi žydai, jame negali būti jokių priedų. Laikomasi specialių vynuogių skynimo, presavimo, laikymo vyno rūsyje, išpilstymo ir kitų procesų reikalavimų. O terminas Mevushal reiškia, kad vynui atliktas žaibiškas, trumpalaikis pakaitinimas, todėl leidžiama šį vyną atkimšti, patiekti ir kitų tautybių žmonėms, neprarandant košeriškumo.  vynas gali būti pis Teperberg vyninė žinoma nuo 1870 m. ir yra šiandien bene labiausiai pripažinta Izraelio vyninė. Šis vienas geriausių Teperberg vynų išraiškingai kvepia vyšniomis, avietėmis, mėlynėmis, slyvomis. Rekomenduojame prie elnienos, jautienos patiekalų.

 

Marokas/Marocco

 

Larroque Beni M’tir Apellation 2011 Meknes   23

Merlot, Syrah

Rubino raudonumo, juodomis ir sodriomis raudonomis prisirpusiomis uogomis kvepiantis vynas iš Atlanto pakrantėje 600 m virš jūros lygio išsidėsčiusio Meknes regiono. Burnoje šis vynas itin švelnus, maloniai pipiriškas. Puikiai tinka prie raudonos mėsos patiekalų, brandintų sūrių.

 

Pietų Afrika/South Africa

 

Sumaridge EPITOME 2010 Hemel en Aarde Valley Walker Bay  45 €

 Pinotage, Syrah

Šeimos vyninė netoli Keiptauno miesto priklauso vieni gražiausių ir geriausių Pietų Afrikos vynuogynų, išsidėsčiusių Atlanto vandenyno pakrantėje, kalnų šlaituose. Įspūdingas ir tarptautinį pripažinimą pelnęs Epitome vynas simbolizuoja ir atspindi Pietų Afriką – draugiškas maistui, malonus, išraiškingas, bet kartu ir tvirtos struktūros ir pilno kūno. Aromatų ir skonių puokštėje susipina laukinės slyvos, balti pipirai, rūkytos mėsos ir net drėgnos žemės niuansai. Rekomenduojame prie raudonos mėsos (ypač jautienos) patiekalų.

 

JAV/USA

 

Girard Winery old vine ZINFANDEL 2012 Napa Valley     75 €

Zinfandel, Petite Syrah

Išskirtinis Kalifornijos vynas vertinamas itin aukštais balais (Wine Spectator – 90) aromatų puokštėje demonstruoja aviečių ir vyšnių charakterį su kedro, rūkytos mėsos niuansais. Burnoje – vidutinio sunkumo, tvirtos struktūros, elegantiškas su dominuojančiu gervuogių ir aviečių skoniu, su odos niuansais, įtakotais amerikietiško ąžuolo statinių, kuriose vynas brandintas. Vynas laikytas ir vengriško ąžuolo statinėse – tai suteikia vynui pikantiško ir šildančio prieskoniškumo, minkšto vanilės sodrumo. Alkoholio kiekis – 15 proc. ilgaamžiškumo potencialas – iki 2022-2025 metų. Rekomenduojame prie raudonos mėsos, žvėrienos, laukinės paukštienos patiekalų.


 

Argentina


 

Fabre Montmayou Malbec Gran Reserva 2012 Mendoza    50 €

Malbec

Gausiai tarptautiniais medaliais apdovanotas vynas pasižymi išraiškinga aromatų puokšte, kurioje dominuoja laukinės juodos prisirpusios uogos, šokoladas, mineralų niuansai. Burnoje – pilno kūno, tvirtos struktūros su švelniais taninais ir minkšta, riešutiška tekstūra. Rekomenduojame prie raudonos mėsos, ypač keptos ant grotelių, patiekalų, sūrių.

 

Australija/Australia

 

KOLEKCINIS MONTE PACIS VYNO RŪSIO VYNAS

Henschke Keyneton Euphonium 2005, 2009 Barossa Eden Valley    105 €

Shiraz (63 proc.), Cabernet Sauvignon (18 proc.), Merlot (10 proc.), Cabernet Franc (9 proc.)

Išskirtinio vyndario tik išskirtiniais vynmečiais gaminamas išskirtinis vynas – šitaip būtų galimą apibūdinti šį puikų Pietų Australijos raudonąjį vyną. Sodrios raudonos spalvos, aromatų puokštėje susipynę gervuogių, juodųjų serbentų ir slyvų aromatai, papildyti anyžiaus, kedro ir vanilės niuansais. Burnoje – saldžios prisirpusios juodos uogos, šilkiniai taninai ir itin ilgas poskonis. Itin koncentruotas ir harmoningas, ilgaamžiškumo potencialas – iki 2025-2030 metų.