Montepacis
Facebook
Mail
+370 655 95185

Svetingumo kompleksas pažaislio vienuolyne

Putojantis vynas

 

750 ml

 

Maison Trenel Crémant de Bourgogne A.C. Prancūzija   35 €

Chardonnay

Turtingas ir elegantiškas putojantis vynas su smulkiais burbuliukais. Aromatų puokštė ryški, joje dominuoja gėlės ir vaisiai. Burnoje itin malonus ir švelnus, puikiai tinka aperityvui, prie nesaldžių kepinių, lengvų užkandžių.

 

 

BIOLOGINIS PUTOJANTIS VYNAS, natūralus

Domaine Bonnet Huteau sur Lie Nuit Boréale Muscadet Sèvre et Maine A.C. Prancūzija   35 €

Chardonnay, Melon de Bourgogne                  

Rémi and Jean-Jacques Bonnet šeima biologinę vyninkystę Luaros slėnyje vysto jau daugiau kaip 12 metų.  Šis tradiciniu šampano metodu pagamintas biologinis putojantis vynas atspindi Luaros slėnio stilių – kvepia baltaisiais vaisiais ir laukų gėlėmis, skonyje švelniai juntamas minerališkumas – turtingo siliciu ir kalkakmeniu dirvožemio įtaka. Elegantiški ir smulkūs burbuliukai, švelni tekstūra ir maloniai integruota rūgštis puikiai tinka aperityvui arba prie  šaltų užkandžių, daržovių, baltos žuvies ir mėsos patiekalų.

 

Berlucchi ’61 Franciacorta Brut Nature D.O.C.G. Italija   45 €

Chardonnay, Pinot Nero

Tradiciniu šampano metodu méthode champenoise  padarytas kilmingas itališkas putojantis vynas pasižymi elegancija, puikiu balansu, smulkiais ir „gyvais“ burbuliukais. Aromatų puokštėje susipynę ličiai,  kriaušės, Lombardijos pievų gėlės, duonos o skonyje – tropiniai ir citrusiniai vaisiai, riešutai. Šis švelnus ir „draugiškas“ maistui putojantis vynas puikiai tiks prie šaltų užkandžių, vidutiniško intensyvumo sūrių, baltos mėsos patiekalų.

 

Grande Cuvee del Fondatore „MOTUS VITAE“ Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. Brut Nature Millesimato Italija  35 €

Glera (Prosecco)

Vynas pavadintas vyndario Giuliano Bortolomiol – ambicingo, profesionalaus ir daug pasiekusio vyndario, kuris pirmasis  pagamino kokybišką, pasaulyjepripažintą Prosecco Brut, ir visą savo itin aktyvų gyvenimą skyrė Prosecco kokybės gerinimui. Šis – aukščiausios kokybės Charmat metodu pagamintas,  beveik metus fermentuotas Prosecco Brut Nature arba zero dosage išties įspūdingas! Itin elegantiškas, bet kartu ir galingas, skonyje prasidedantis citrusiniais vaisiais, o poskonį užtvirtinantis švelniu minerališkumu. Aromatų puokštėje dominuoja sunokę sultingi persikai. Puikiai dera su baltos žuvies ir mėsos patiekalais.

 

Bortolomiol “SUPERIORE DI CARTIZZE” Valdobbiadene D.O.C.G. Dry Italija  35 €

Glera (Prosecco)

Cartizze – apie 100 ha šiaurės Italijos teritorija, kurioje gimsta geriausias pasaulio Prosecco, vadinamas „Grand cru prosecco“. Aktyvūs burbuliukai ir puiki tekstūra, vaisių, lazdynų riešutų ir saldžių akacijų žiedų aromatai susilieja taurėje į gaivų, švelniai salstelėjusį kremiškumą. Tai – aperityvas ypatingoms progoms, arba puikus derinys su švelniais, kremiškais užkandžiais, nelabai saldžiais kepiniais, minkštais sūriais.

 

BIOLOGINIS PUTOJANTIS VYNAS

“IUS NATURAE” Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. Brut Millesimato Italija   30 €

Glera (Prosecco)

Bortolomiol vyno ūkis šį biologinį prosecco gamina iš organiniu būdu užaugintų vynuogių. Vyne susilieja filosofija, natūrali šiaurės Italijos gamta ir vyndarių užsispyrimas sukurti puikų vyną tokiomis pat sąlygomis kaip jų protėviai. „IUS NATURAE“ – gamtos įstatymas (it.) kuriuo vadovaujantis kuriamas šis elegantiškas, „švarus“ ir „energingas“, gėlėmis, kriaušėmis ir lazdynų riešutais kvepiantis Brut. Burnoje juntamas švelnus minerališkumas ir maloni rūgštis, gan aktyvūs burbuliukai puikiai dera su šaltais mėsos užkandžiais, baltos žuvies ir paukštienos patiekalais.

 

PUIKI PROGA PARAGAUTI IR PAJUSTI SKIRTINGĄ PROSECCO STILIŲ:

 

BORTOLOMIOL Prosecco Superiore SENIOR Extra Dry Valdobbiadene Superiore D.O.C.G. Italija 25 €

Prosecco

Šios žymios vyninės istorija prasideda 1760 m. Tai – klasika dvelkiantis, tikrasis Prosecco, kurį dabar kuria net 4 seserys, ir dar vadovaujamos mamos! Panašu, kad kolektyvas ne tik šeimyniškas, bet ir labai profesionalus – šios mažos vyninės Prosecco – profesionalų laikomas vienu geriausiu pasaulyje! SENIOR – klasika alsuojantis Prosecco – natūralus rūgšties ir saldumo balansas, gaivus, švelnus ir elegantiškas. Rekomenduojame prie daržovių, vištienos patiekalų arba aperityvui.

 

BORTOLOMIOL Prosecco Superiore MAIOR Dry Valdobbiadene Superiore D.O.C.G. Italija   25 €

Prosecco

Itin malonus putojantis vynas, kurio aromatų puokštėje dominuoja kvepiančios baltos gėlės bei sultingi egzotiniai vaisiai. Burnoje itin koncentruotas, svarus, galima sakyti, prabangus. Vos salstelėjęs poskonis nulemia puikią dermę su pyragu arba aštresniais sūriais patiekalais.

 

BORTOLOMIOL Prosecco Superiore SUAVIS Demi Sec Valdobbiadene Superiore D.O.C.G. Italija   25 €

Prosecco

Labai švelnus putojantis vynas, kuriame vos juntama rūgštis maloniai susipynusi su saldumu. Pernokusių uogų sodrumas suteikia vynui kremiškumą, švelnumą ir sodrų vaisiškumą. Aromatų puokštėje dominuoja medaus aromatai. Rekomenduojame prie desertų su vaisiais, ledais.

 

BIODINAMINIS PUTOJANTIS VYNAS

„Oro de Tartessos“ Espumoso Vino de la Tierra de Castilla Ispanija  30 €

Viognier, Viura

Biodinaminis putojantis vynas gaminamas tik iš biodinaminių vynmedžių, augančių Centrinės Ispanijos kalnų šlaituose, laikantis biodinaminės vyndarystės filosofijos. Vynuogės skinamos naktį, kai žemesnė temperatūra, antroji fermentacija du mėnesius vykdoma su natūraliomis mielėmis. Todėl vynas pasižymi puikia tekstūra, aktyviais, bet minkštais, net „kremiškais“ burbuliukais, dominuojančiu tropinių vaisių skoniu. Aromatų puokštėje dominuoja persikai, ličiai ir baltųjų gėlių žiedai. Rekomenduojame prie baltos žuvies, jūros gėrybių, baltos paukštienos, daržovių patiekalų.

 

NAUJIENA – ANGLIŠKAS PUTOJANTIS VYNAS!

Henners Brut 2011 East Sussex Jungtinė Karalystė   95 €

Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Muinier

Angliško putojančio vyno vyninę 2007 m. įkūrė „Formulės 1“ inžinierius Lawrence Warr. Šis ypatingas ir net 95 balais Decanter įvertintas klasikiniu metodu pagamintas putojantis vynas pasižymi saldžių kepinių, baltų gėlių ir prinokusių kriaušių aromatais.  Naudojamos tik vyninės ūkyje išaugintos vynuogės, dalis vyno brandinama ąžuolo statinėse, taip suteikiant skoniui svarumo ir daugiasluoksniškumo. Butelyje su nuosėdomis brandinamas daugiau nei 4 metus. Skonyje dominuoja obuoliai, citrusiniai vaisiai, juntama maloni rūgštis. Rekomenduojame aperityvui, prie jūros gėrybių, žuvies patiekalų.