Montepacis
Facebook
Mail
+370 655 95185

Svetingumo kompleksas pažaislio vienuolyne

Baltasis vynas

Prancūzija/France

                                                                                                                                                                                                                                                                                              750 ml

Burgundija/Burgundy

Domaine Doudet-Naudin 2013 Mersault A.C.   70 €

Chardonnay

Sodrus ir elegantiškas, klasika dvelkiantis vynas – kvapų puokštėje susipynę obuolių, ir baltųjų gėlių, ypač gudobelių aromatai. Iki maždaug 2020 metų vyną galima pavadinti ne tik turtingo skonio, bet ir galingu, intensyviu, vėliau vynas taps glotnesnis ir švelnesnis. Beveik metų brandinimas prancūziško ąžuolo statinėse suteikė vynui papildomo sodrumo ir svarumo pojūtį burnoje. Šis puikus vynas itin puikiai dera su žuvies ir baltos mėsos patiekalais.

 

Domaine Doudet-Naudin 2013 Puligny Montrachet A.C.   65 €

Chardonnay

Itin elegantiškas ir koncentruotas, baltaisiais vaisiais, migdolais, sausmedžiu ir medumi kvepiantis vynas. 9 mėn. brandinimas prancūziško ąžuolo statinėse suteikia vynui papildomo sviestiškumo ir riešutiškumo vyno tekstūrai, bei švelnios vanilės aromatams. Puikus derinys su baltos žuvies, vėžiagyvių patiekalais. Taip pat vynas puikiai dera su sūrio, sodriais baltos paukštienos, grybų patiekalais, pagardintais grietinėlės padažais.

 

KOLEKCINIS MONTE PACIS VYNO RŪSIO VYNAS

Domaine Billaud Simon 2007, 2009 Les Clos Chablis Grand Cru A.C.  85 €

Chardonnay

Su dideliu pasididžiavimu pristatome tarptautiniu mastu itin vertinamo vyndario Billaud Simon vyną. Tai tikrai didingas klasikinis Grand Cru Chablis – tiesiog elegancijos ir jėgos kokteilis, kuriame „suplakti“ svarumas, sodrumas, švelnumas, gyvumas. Burnoje jaučiamas vaisiškumas ir minerališkas traškumas. Aromatų puokštėje susipynę citrinos, vanilės, sviesto, lazdynų riešutų, mėtų ir paparčio lapų aromatai. Puikus derinys su jūros gėrybių, baltos žuvies, paukštienos patiekalais, minkštų ir kietų brandintų sūrių.

 

Domaine Billaud Simon 2013 Les Preuses Chablis Grand Cru A.C.  75 €

Chardonnay

Itin koncentruotas, svarus ir intensyvus klasikinis Grand Cru Chablis iš 1952 m. pasodintų vynmedžių. Aromatų puokštėje švelniai susipynę prinokusios kriaušės, egzotiniai vaisiai, ličiai, medus ir vos juntami kmynai. Burnoje svarus, rūgštis maloniai integruota ir stipri, su minerališkumo užuomina. Poskonis itin ilgas. Rekomenduojame prie sodrių baltos mėsos, žuvies patiekalų, sūrių.

 

Domaine Billaud Simon 2005, 2013, 2014 Les Vaillons Premier Cru A.C.   47 €

Chardonnay

„Nosį užtvindo tūkstančių gėlių, tūkstančių vaisių, tūkstančių jausmų ir tūkstančių pramogų harmonija, įvilkta į laimingą juoką, o akis ir gomurį džiugina itin graži viso to kompozicija“ (Vyndarys Billaud Simon). Burnoje puikus balansas tarp citrinų gyvumo ir malonaus grietinėlės švelnumo. „Riebus“, švelnus, kvepiantis žaliais obuoliais, elegantiškas vynas, puikiai tinkantis su riebiais sūriais, taip pat jūros gėrybių, baltos žuvies patiekalais su grietinėlės padažais.

 

Domaine Billaud Simon 2013, 2015 Chablis A.C.  29 €

Chardonnay

Skaidrus, blizgantis, geltonojo aukso spalvos. Puiki klasikinio Šabli aromatų puokštė – žali obuoliai, persikai, bananai ir citrinos, sumišę su vanile ir minerališkumu, burnoje – malonus kompromisas tarp elegancijos, gaivumo ir sodrumo. Puikiai tinka ragauti prie baltos mėsos, žuvies patiekalų.

 

MONTE PACIS LOBYNAS – 1133 m. įkurto Burgundijos cistersų DOMAINE DE L’ABBAYE Du Petit Quincy vienuolyno vynas

DOMAINE DE L’ABBAYE Du Petit Quincy 2016 Chablis A.C.  35 €

Chardonnay

Klasikinis statinėje nebrandintas Chardonnay vynas iš Šabli apeliacijos: aromatų puokštėje susipynę obuoliai, persikai ir citrinos, burnoje – maloniai gaivus ir sodrus. Gaivi rūgštis ir malonus, ilgas poskonis su minerališkumo užuomina. Puikiai dera prie nesudėtingų vištienos, baltos žuvies, daržovių patiekalų.

 

Luaros slėnis/Loire Valle

 

Domaine Masson-Blondelet Tradition Cullus 2012 Pouilly Fume A.C.  45 €

Sauvignon Blanc

Ši puiki aristokratiška vyninė istoriniuose šaltiniuose pirmą kartą paminėta net 1826 metais: „…kai vyndarys Antoine Blondelet pristatė karaliui Louis savo sūnų…“ Dabartinis vyndarys Michelle Masson – jau septintoji šeimos karta, daranti įspūdingą Luaros vyną. Cullus – geriausias vyninės vynas iš 70 metų senumo vynmedžių, kurie auga gausiame kimeridžiano dirvožemyje (kaip Šabli Burgundijoje). Vynas itin elegantiškas ir harmoningas, turtingas „žaliais“ aromatais, papildytais švelnaus minerališkumo. Burnoje glotnus ir elegantiškas. Puikiai dera su jūros gėrybių patiekalais, ypač jūros šukutėmis.

 

 NATŪRALUS BIOLOGINIS VYNAS 

Domaine Bonnet Huteau Les Gautronnières 2015 Muscadet Sèvre et Maine sur Lie A.C.   29 €

Melon de Bourgogne (arba Muscadet)

Galingas, sodrus ir minerališkas biologinis vynas net šešis mėnesius fermentuotas su mielėmis. Tai suteikia vynui papildomo svarumo, kremiškumo ir jėgos. Aromatų puokštėje dominuoja balti ir citrusiniai vaisiai. Burnoje juntama gaivi rūgštis, minerališkumas ir ilgas poskonis. Rekomenduojame prie austrių, jūros gėrybių patiekalų.

 

Domaine de la Madelaine 2015 Sauvignon Touraine A.C.   25 €

Sauvignon Blanc

Klasikinis Luaros slėnio Sauvignon Blanc – aromatų puokštėje susipynę agrastai ir kiviai, burnoje juntamas sodrus ir malonus minerališkumas, svarumas ir maloni rūgštis. Vynas puikiai dera su minkštais sūriais, lengvomis salotomis, jūros gėrybių, baltos žuvies patiekalais.

 

 

Elzasas/Alsace

BIOLOGINIS VYNAS 

Domaine Schieferkopf Buehl Riesling 2012 lieu-dit Alsace A.C   49 €

Riesling

Itin išraiškingas, sodrus biologinis 2012 m. derliaus baltasis vynas, Wine Spectator įvertintas 90, o R. Parker – 93 balais. Aromatų puokštė egzotiška – joje susilieja sultingų baltųjų persikų, ananasų, mangų, bergamočių žiedų, peletrūnų, sumišę su migdolų ir jūros druskos aromatais. Burnoje – pilno kūno, svarus, su puikiai integruota rūgštimi, itin ilgas minerališkas poskonis. Šis svarus vynas puikiai tiks prie įvairių paštetų, terrine, sodrių daržovių, grybų, baltos mėsos patiekalų, pagardintų intensyvaus skonio padažais.

 

NATŪRALUS BIOLOGINIS VYNAS

 Domaine Dirler-Cadé Alsace Pinot Gris 2014 lieu-dit Schimberg A.C.  45 €

Pinot Gris

Penktoji šeimos karta daugiau kaip 30 metų (nuo 1987 m.) vysto natūralią, biologiniais būdais paremtą vyndarystę. Šis išraiškingai džiovintomis gėlėmis ir obuoliais, saldžiaisiais pipirais kvepiantis vynas natūraliu būdu filtruojamas prieš tai beveik metus išlaikant vyną „ant mielių“. Tai suteikia vynui papildomo kompleksiškumo ir sodrumo. Burnoje šis gyvas ir aktyvus vynas pasižymi ilgu „prieskonišku“ poskoniu. Rekomenduojame prie intensyvaus skonio ir aromatų patiekalų, pvz. rūkytos žuvies (ungurio), Azijos virtuvės virtuvės patiekalų.

 

NATŪRALUS BIOLOGINIS VYNAS

Domaine Dirler-Cadé Alsace Riesling 2013 Alsace A.C   37 €

Riesling

Itin gaivus, su „tvirtu stuburu“, t.y. su aktyvia, puikiai integruota rūgštimi, „liesas“ (tik 3 g likutinio cukraus litre). Aromatų puokštė klasikinė –  laukų gėlės, citrusiniai vaisiai, melionai. Puikiai tinka prie austrių, jūros gėrybių, baltos žuvies, kiaulienos, veršienos patiekalų su padažais.

 

Anne Leweiss Gewurztraminer 2013 Grand Cru Schlossberg A.C.   35 €

Gewurztraminer

Labai svarus, kvapnus, vos salstelėjęs, prieskoniškas ir itin elegantiškas vynas sukuria nedidelio saldumo įspūdį. Kvepia rožėmis, frezijomis, ličių vaisiais ir prieskoniais. Šis minkštas vynas puikiai tiks prie salotų, sūrių, vištienos, baltos žuvies, kiaulienos patiekalų.

 

 

 ORGANINIS VYNAS

 Domaine Schieferkopf Via Saint Jacques Riesling 2012 Alsace A.C.  35 €

Riesling

Šis vyno ūkis priklauso žymiam vyndariui M.Chapoutier, kuris garsėja ne tik profesionalumu, bet ir didele meile natūraliai ir biodinaminei vyninkystei, itin akcentuodamas terroir arba žemės įtaką vynui. Vynuogynai išsidėstę aukščiausioje Elzaso vietovėje ir pasižymi itin gausiomis mėlynuoju skalūnu žemėmis. Manoma, kad dar XII a. būtent šiose žemėse vienuoliai cistersai, kurie taip pat itin vertino terroir, pradėjo auginti Riesling vynmedžius. Mėlynasis skalūnas suteikia vynui unikalų minerališką charakterį. Vynuogės iš lėto apie 8 val. traiškomos, fermentacija vykdoma tik su natūraliomis mielėmis, 10 mėn.  brandintas didelėse ąžuolinėse statinėse. Šiandien vynas demonstruoja įspūdingą aukso spalvą, spindesį ir svarumą. Aromatų puokštėje dominuoja citrusiniai vaisiai, ananasai ir prieskoniai. Skonyje juntami vaisiai, puikiai integruota rūgštis ir subtilus minerališkumas. Vynas puikiai dera su baltos žuvies, mėsos patiekalais.

 

Anne de Laweiss Riesling 2013 Grand Cru Furstentum A.C.   35 €

Riesling

Grand Cru Furstenum vynuogės auginamos labai akmeningoje, gausioje kalkinių uolienų, išlikusių nuo Viduramžių laikų, žemėje.  Vynas sodrus ir svarus, su maloniai juntamu saldumu ir rūgštimi – jį galima priskirti pusiau sauso vyno kategorijai. Aromatų puokštėje susipynę erškėtrožių, medaus niuansai. Skonyje iš pradžių juntami vyšnių kauliukai, laukinės gėlės, o ilgą ir tvirtą poskonį užbaigia migdolų skonis. Šis svarus vynas puikiai tiks prie įvairių paštetų, terrine, vietiniai šį vyną rekomenduoja ir mėgsta derinti su Elzaso tipiniu patiekalu – troškintais raugintais kopūstais.

 

 

BIOLOGINIS VYNAS

Domaine Fernand Engel Pinot Gris Réserve 2014 Alsace A.C.   30 €

Pinot Gris

Šio svaraus baltojo vyno vyno aromatų puokštėje dominuoja sunokę melionai, kriaušės ir medus, sumišę su vos juntama grybų ir minerališkumo užuomina. Rūgštis švelni ir maloniai integruota. Vynas puikiai dera su svariais ir sodriais patiekalais, pvz. kepenėlėmis, laukinės paukštienos ir net žvėrienos patiekalais.

 

Anne Leweiss Riesling Vieilles Vignes 2011 Alsace A.C.   27 €

Riesling

Gėliškas, minerališkas, elegantiškas ir „liesas“ (tik 5,8 g likutinio cukraus litre) vynas. Puikiai tinka prie lengvų užkandžių ir salotų. Vietiniai šį vyną rekomenduoja prie baltos žuvies, kiaulienos, veršienos patiekalų su padažais.

 

Anne Leweiss Gewurtzraminer Vielles Vignes Réserve 2013 Alsace A.C.   25 €

Gewurztraminer

Sodrus, svarus ir glotnus vynas intensyviai kvepia rožėmis, sunokusiais mangais ir persikais. Elegantiškame vyne susilieja egzotika, intensyvumas, energija ir švarumas. Dėl intensyvios aromatų puokštės puikiai dera su egzotiniais patiekalais, pikantiškais sūriais, nesaldžiais desertais.

 

 

Ronos slėnis/Rhone valley Pietų Rona/ The Southern Rhone

 

BIODINAMINIS VYNAS

M. Chapoutier Grand Cru “Les Granits” 2011, 2014 Saint-Joseph A.C. blanc   65 €

Marsanne

Michel Chapoutier pelnytai vadinamas Šiaurės ir Pietų Ronos slėnio vyno ambasadoriumi. Jis – ne tik vienas biodinaminės vyninkystės pradininkų ir vystytojų, bet ir vienas sėkmingiausių pasaulio vyndarių, kurio Grand Cru pelnė rekordiškai aukštus įvertinimus: R. Parker (Wine Advocate) net 35 vynus įvertino aukščiausiu – 100 iš 100 balų! Šis baltasis biodinaminis 2011 m. Grand Cru vynas įvertintas 95 balais! Geriausiame Saint-Joseph apeliacijos žemės lopinėlyje auginami seniausi ir kokybiškiausi Marsanne vynmedžiai. Vynuogės skinamos tik rankomis ir iš karto, netraiškytos, spaudžiamos sultys. Pusė jų fermentuojama plieno cisternose, kita – didelėse (600 l) ąžuolo statinėse. Įpūdingoje aromatų puokštėje sumišę saldymedžiai, lelijos, Tabasco, vaškas, medus. Burnoje – itin subalansuotas, harmoningas ir sodrus, maloniai prieskoniškas. Metams bėgant (M.Chapoutier taisyklingai laikomam šiam vynui “duoda garantiją” iki 50 metų) vyne vis labiau ryškės medaus skonis.

 

Alléno & Chapoutier Guer-Van 2013 Crozes-Hermitage A.C.    33 €

Marsanne

Šiame vyno ūkyje savo jėgas suvienijo du profesionalai perfekcionistai – vyndarys Michel Chapoutier ir trijų žvaigždučių restoranų šefas  Yannick Alléno, priklausantis geriausių pasaulio šefų aštuntukui. Abu profesionalai pasižymi didele aistra terrua – žemei, aplinkai, autentiškumui ir, žinoma, nepriekaištingai kokybei. Šio baltojo vyno vynmedžiai auginami išskirtiniame vynuogyne – dirvožemyje aptikta uolienų net iš pirmykštės eros. Vyno aromatų puokštėję susipynę geltoni vaisiai, baltos gėlės ir saldūs prieskoniai. Burnoje juntamos saldžios kriaušės, prinokę persikai, maloniai integruotas minerališkumas. Vynas su nuosėdomis brandintas ąžuole, tad tekstūra itin svari ir švelni. Vyndariai rekomenduoja šį vyną prie daržovių, kiaušinių patiekalų.

 

Pierre-Henri-Morel 2013 Côtes du Rhône Villages A.C. Laudun Blanc   23 €

Grenache blanc, Clairette ir Bourboulenc

Du žymūs Prancūzijos vyndariai Pierre-Henri-Morel ir Michel Chapoutier suvienijo savo meilę vynui, žemei arba terrua ir ėmėsi kartu vyndarystės. Šiose žemėse vynas daromas nuo antikos laikų. Šis sultingas, vos salstelėjęs, liepų žiedais kvepiantis vynas puikiai dera prie sodrių daržovių patiekalų (pvz. ratatouille), ypač pagardintų česnakais ir/ar Provanso prieskoniais.

 

 

Pietvakariai/Southwest

 

BIOLOGINIS VYNAS

 Domaine De L’Ancienne Jour de Fruit 2014 Bergerac Sec A.C.   27 €

Sauvignon Blanc, Semillon

Vynas darytas laikantis ekologinės vyninkystės reikalavimų, tad labai išraiškingai vyne juntamas dominuojančios Sauvignon Blanc vynuogės charakteris – ryškūs nupjautos žolės, baltųjų vaisių aromatai bei dirvožemio minerališkumas. Burnoje maloniai gaivus ir energingas.

 

 

Provansas/Provance

 

MONTE PACIS LOBYNAS – ABBAYE NOTRE DAME DE LERINS vienuolyno vynas

20 Šv. Benedikto vienuolių nedidelėje Viduržemio jūros saloje prie Provanso kranto nenaudodami jokių cheminių priemonių gamina visame pasaulyje pripažintą vyną, kurį savo vyno sąraše turi ne vienas Mišelino žvaigždutėmis įvertintas restoranas.

 

Saint Pierre” Cuvee 2013 Ille Saint Honorat   35 €

Clairette, Chardonnay

Elegancija ir medus – taip vienuoliai apibūdina Clairette ir Chardonnay  vynuogių vyną. Viduržemio salos klimatas, akmeningas dirvožemis, 50 metų senumo vynmedžiai, vienuolių patirtis ir malda – supina aromatų puokštėje persikus, abrikosus, gėles, o burnoje juntamas malonus kremiškumas ir elegancija. Rekomenduojame prie sodrių daržovių, jūros gėrybių, baltos žuvies, mėsos patiekalų.

 

Château Des FerragesCuvée Roumery 2016 Côtes de Provence A.C.   29 €

Clairette

Šis nedidelis vyno ūkis įsikūręs pačioje Provanso širdyje, Viduržemio jūros pakrantėje. Gaivus ir švelnus vynas maloniai kvepia persikais, abrikosais ir citrusiniais vaisiais.  Rekomenduojame aperityvui arba derinti su įvairiomis salotomis, šaltaisiais užkandžiais.

 

 

Jura ir Savoja/Jura and Savoie

 

NAUJIENA!

Boilley-Fremiot Savagnin Tradition 2010 Cotes du Jura A.C.  35 €

Chardonnay, Savagnin (vietinių vadinama Nature)

Vynas iš retai mums sutinkamo mažo šiaurės rytų Prancūzijos Juros vyno regiono, išsidėsčiusio tarp Burgundijos ir Šveicarijos sienos. Tarptautinė vynuogė Chardonnay (vietinių vadinama Melon d’Arbois) suteikia vynui tvirtą struktūrą, sodrumą ir „pilną kūną“. Vietinė Savagnin vynuogė kildinama iš aromatingos Traminer vynuogių šeimos, ir suteikia vynui ilgaamžiškumą bei egzotinių vaisių ir gėlių aromatų: apelsinų, migdolų, rožių žiedlapių. Rekomenduojame vyną prie baltos mėsos, žuvies patiekalų su padažais, sūrių.

 

 

 NATŪRALUS BIOLOGINIS VYNAS 

Domaine du Cellier des Cray Adrien Berlioz „Cuvée des Gueux“ 2016 Savoie Chignin A.C.   37 €

Jacquère, Altesse, Roussanne

Kviečiame paragauti vyno iš praktiškai mums nežinomo – Savojos vyno regiono, išsidėsčiusio Prancūzijos šiaurės rytuose prie Šveicarijos sienos. Jacquère ir Altese retai mums sutinkamos vynuogės. Jacquère suteikia aromatų puokštei šviežių migdolų, baltų gėlių ir vaisių, o Altese – bergamočių žiedų, svarainių, medaus, baltųjų trumų niuansus. Burnoje šis natūralus be jokių cheminių priemonių pagamintas vynas itin svarus, išraiškingas, minerališkas, su ilgai trunkančiu poskoniu. Rekomenduojame vyną prie sodrių baltos mėsos, žuvies patiekalų, sūrių.


 

Italija/Italy

 

NAUJIENA! 

Canto Fermo 2016 Valdobbiadene Prosecco D.O.C.G. Tranquillo  21 €

Glera (žinoma kaip Prosecco)

Ypatinga galimybė paragauti „ramią Prosecco versiją“. Šis minkštas, švelnus ir gaivus vynas pasižymi gausia aromatų puokšte ir itin vasarišku skoniu su puikiai integruota rūgštimi. Puikiai dera su švelniais baltos žuvies, daržovių patiekalais.

 

 

Pjemontas/Piedmont

 

Porello Roero Arneis 2015 Camestri D.O.C.G.   20 €

Arneis

Vynuogės pavadinimas senoviniu Pjemonto dialektu reiškia įnoringą, aikštingą vaiką, gal todėl viduramžiais šią antikos laikų vynuogę buvo uždrausta auginti. Šiaudų spalva, lauko gėlių kvapas, intensyvus ir gaivinantis pojūtis burnoje. Tai tikrai vynas su charakteriu! Ir dar itališku! Rekomenduojame prie  įvairių nesudėtingų užkandžių, daržovių, ryžių, baltos paukštienos patiekalų, pvz. su sūrio padažais.

 

 

Venetas/Veneto

 

Montresor „Capitel Alto“ 2014 Soave Classico D.O.C.   23 €

Trebbianno, Garganega

Blyški šiaudų spalva, gaivi akacijų ir šeivamedžių žiedų aromatų puokštė, burnoje maloniai glotnus, su ilgai išliekančiu migdolų ir medaus poskoniu. Rekomenduojame prie  daržovių, baltos žuvies, nesudėtingų baltos mėsos patiekalų.

 

 

Toskana/Tuscany

 

MONTE PACIS LOBYNAS – kamaldulių vienuolių vynas iš 1012m. įkurto vienuolyno MONACI CAMALDOLESI Toskanoje

Borbotto La Mausolea Bianco dell’Eremo 2014 Toscana I.G.T. Biologico   23 €

Trebbianno, Malvasia

Kvapnus, svarus, nesudėtingas baltasis Trebbiano ir Malvasia vynas.

 

 

Kampanija/Campania

 

Vesevo Avelino 2014 Greco di Tufo D.O.C.G.   25 €

Greco Bianco (85 proc.), Coda di Volpe

Vezuvijaus uolienos, stačios Viduržemio pajūrio uolos, Pietų Italijos saulė ir beveik 2500 metus kultivuojama graikų pradėta vyndarystė – taip apibūdinamas Greco di Tufo vynas. Citrinų spalvos, gaivus, „traškus“ (crispy), kriaušėmis, melionais, abrikosų odelėmis ir migdolais dvelkiantis vynas. Skonyje pirmiausia juntami obuoliai, baltieji serbentai, pereinantys į pomelo, citrinų ir mineralų kupiną ilgą poskonį. Puikiai dera prie jūros gėrybių, baltos jūrinės žuvies patiekalų.

 

Sicilija/Sicilia

 

BENANTI Pietramarina 2011 Etna Bianco Superiore D.O.C.   45 €

Carricante

Itin daug tarptautinių apdovanojimų pelnęs intensyvus, turtingas ir solidus vynas. Autochtoniniai vynmedžiai Carricante auginami Etnos ugnikalnio papėdėje. Manoma, jog šiose apylinkėse vynmedžiai auginami nuo VIII a. Aromatų puokštėje dominuoja citrusiniai vaisiai, sumišę su prinokusiais obuoliais. Burnoje ekspresyvi, puikaus balanso rūgštis, švelni riešutiška tekstūra ir malonus persikų bei citrinų skonis su žolišku ir minerališku poskoniu. Rekomenduojame prie jūros gėrybių, baltos jūrinės žuvies patiekalų.

 

BENANTI Caselle 2013 Etna Bianco D.O.C. 39 €

Carricante

Rytinėje Etnos ugnikalnio pusėje maždaug kilometro aukštyje virš jūros lygio vulkaniniame bei smėlio grunte, kuris itin gausus mineralų, auginama vietinė ir autentiška vynuogė Carricante.

Vynas nebrandintas statinėje, tad pasižymi gaiviu vaisiškumu ir malonia rūgštimi. Aromatų puokštėje dominuoja prinokę obuoliai, skonyje – švelnūs baltieji persikai. Vynas puikiai tinka aperityvui, prie baltos žuvies bei jūros gėrybių patiekalų.

 

Ispanija/Spain

 

Bodega Tapias Mariñán Colleita Propia Blanco Treixadura 2014 Rias Baixas D.O.C.   20 €

Treixadura

Sodrus, svarus ir švelniai salstelėjęs, apelsinais ir gėlėmis kvepiantis vynas su puikiai integruota rūgštimi puikiai dera su baltos mėsos bei žuvies patiekalais, šaltais užkandžiais.

 

BIODINAMINIS VYNAS

Viento Aliseo Blanco Viognier 2014 Vino de la Tierra de Castilla  23 €

Viognier

Naujos kartos „Dominio de Punctum” vyndariai jau dešimt metų centrinėje Ispanijoje vysto  organinę vyninkystę ir pristato sodrų Viognier vyną, romantiškai kvepiantį magnolijomis. Mėgstantiems gėlių aromatus malonus gurkšnoti vieną, arba derinti su pikantiško ar aštresnio skonio patiekalais.

 

 

Portugalija/Portugal

 

Borges Alvarinho 2012 Vinho Verde D.O.C.   23 €

Alvarinho

Tipiškas „Vinjo Verde“ arba „žalias vynas“ – lengvas, gaivus, elegantiškas, maloniai kvepiantis gėlėmis, citrusiniais vaisiais ir kitais tropiniais vaisiais. Burnoje itin malonus, su vos juntamais burbuliukais, „minkšta“ integruota rūgštimi. Vynas puikiai dera kiaukutinėmis jūrų gėrybių, jūrinės žuvies patiekalais, austrėmis.

 

Vokietija/Germany

 

Dr. Bürklin Wolf  Pechstein Riesling 2002 Qualitatswein.b.A. Pfalz   85 €

Riesling

Retas šeimyninės vyninės vynas gamintas Pechstein vynuogyne, dar XIX amžiuje Bavarijos karaliaus oficialiai išskirtame dėl ypatingos kokybės. Pechstein – vienintelis Riesling vynuogynas pasaulyje turintis bazalto ir titnago dirvą. Vynui, unikalų skonį suteikiantys akmenys, atgabenti iš greta stūksančio užgesusio ugnikalnio kraterio. Tik auksinę spalvą įgavusių Riesling uogų derlius skintas rankomis. Ąžuoliniuose kubiluose labai lėtai fermentuotas ir brandintas vynas šiandien pasižymi sodria aukso spalva, kvepia prieskoniais, mineralais, vaisiais ir juodąja arbata. Džiovintus tropinius vaisius primenantis skonis itin sodrus ir tirštas, vynas tinkamas dar 10-15 metų išlaikymui.

 

Domaine Schieferkopf Gewürztraminer trocken-sec 2016 Qualitatswein.b.A. Pfalz   35 €

Gewürztraminer

Itin aromatingas ir sodrus vynas. Aromatų puokštėje pirmiausia pasitinka egzotiniai vaisiai: ličiai, ananasai, vėliau – rožių žedlapiai, greipfrutai, citrinos. Burnoje – itin svarus ir koncentruotas. Puikus derinys su veršienos, kiaulienos patiekalais, taip pat Azijos šalių patiekalais.

 

Domaine Schieferkopf Riesling 2014 Baden  29 €

Riesling

Minerališkas, elegantiškas, su puikiai integruota rūgštimi vynas, pasižymintis išraiškinga citrusinių vaisių, geltonųjų slyvų ir apelsinų žiedų aromatais. Puikiai tinka prie lengvų užkandžių ir salotų. Taip pat rekomenduojame prie baltos žuvies, kiaulienos, veršienos patiekalų su padažais.

 

 

Austrija/Austria

 

BIOLOGINIS, BIODINAMINIS VYNAS

Weingut Wimmer – Czerny Weelfel Gruner Veltliner Alte Reben Wagram 2015  35

Gruner Veltliner

Czerny savo šeimos vyninėje Felse dirba nuo 1985 metų ir nuo pat pradžių tapo ekologinės vyndarystės lyderiu Vagramo regione. Vyndarys įžvelgia subtiliausius savo vynuogynų mikroklimato ir dirvožemio skirtumus ir geba juos atskleisti vyne. Šis geltonos spalvos, prinokusių baltųjų vaisių aromato, kompleksiškas, sodrus, pilno kūno, minerališkas, ilgaamžis vynas – ekologinio ir biodinaminio ūkio veiklos rezultatas. Jis gaminamas iš kruopščiai atrinktų vėlesnio nokimo senų vynmedžių vynuogių. Rekomenduojame prie sodresnės baltos žuvies patiekalų, jūros gėrybių, lengvesnių sūrių.

 

Vengrija/Hungary

 

BIOLOGINIS vynas

 Hétszölö Tokaji Furmint Sec 2016 bio Tokaji Hegyalja D.O.   25 €

Furmint

Tokajus – bene žinomiausias saldaus Vengrijos vyno regionas. Tokaj Hétszőlő Dry Furmint – gaiviausias šio regiono baltasis sausas vynas. Intensyvioje aromatų puokštėje dominuoja balti vaisiai, lauko gėlių žiedai. Burnoje maloniai gaivus, su puikiai integruota rūgštimi ir vos juntamu minerališkumu. Rekomenduojame prie baltos žuvies ir mėsos, daržovių patiekalų.