Montepacis
Facebook
Mail
+370 655 95185

SVETINGUMO KOMPLEKSAS PAŽAISLIO VIENUOLYNE

Vyno šventė Vinalia Rustica

Šviežiai traiškytomis vynuogėmis ir obuoliais kvepianti
paroda-šventė VINALIA RUSTICA

ANTROJI VINALIA RUSTICA pražydo dviem tūkstančiais žiedų, tūkstančiu vynuogių kekių ir beveik pusė tūkstančio kilogramų šviežių vynuogių bei obuolių.

Rugsėjo 11-12 dienomis svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vykusi antroji paroda-šventė visus pasitiko itin pasipuošusi. „Si studija“ meistrai, vadovaudami Ingos Smalinskaitės, sukūrė įspūdingas dekoracijas, tam panaudodami 100 kg obuolių, 480 kg vynuogių, 700 rožių, 350 jurginų, 350 gvazdikų žiedų, taip pat viržius, aspidistro lapus ir kitus dekoro elementus. O Liepų alėjoje padengė net 55 metrų ilgio stalą, dekoruotą beveik 100 žvakių ir 15 pakabintų sietynų. Įspūdingoje erdvėje po atviru dangumi vakariene dalinosi beveik 100 svečių.

Šefas Ernestas Viršilas Liepų alėjoje tiekė vakarienėms gamino specialius patiekalus, derančius prie lietuviškų gėrimų „Gintaro Sino vyno“ ir „Sušvės midaus“. Svečiai ne tik mėgavosi unikalia vakarienės pateikimo forma, bet ir reikliai vertino maisto ir gėrimų derinius. Jie buvo puikūs!! Tai patvirtino ir vakarienėje dalyvavęs šiemetinės „Kauno Bienalės“ kuratorius prancūzas Nicolas Bourriaud, meno kritikas ir mega žvaigždė meno pasaulyje. Žymus svečias garsiai džiaugėsi maloniais atradimais, o išvykdamas įsigijo būtent lietuviško uogų vyno.

Pažintiniame saikingą vyno kultūrą puoselėjančiame renginyje dalyvavo ir vyno importuotojai “Amka”, “ Filipopolis”, „Eugesta“, “Vyno guru”, gamintojai „Sakiškių alus“, „Sušvės midus“, „Gerėja sūris“, „Obuolių namai“. Įsiliejo ir studentai – Kauno kolegijos Maisto technologijos katedros dėstytojai su studentais parodos metu dalinosi žiniomis bei praktiniais patarimais apie inovatyvų obuolių panaudojimą įvairių gėrimų ir sulčių gamyboje.

Iš gausiai vykusių paskaitų ir degustacijų išsiskyrė PIRMĄ KARTĄ LIETUVOJE vykusi parfumerijos ir vyno degustacija „7 parfumerijos ir vyno istorijos“, kurią pristatė parfumerijos žinovė Rimantė Budrytė – Kvietkauskienė ir somelje Indra Ramanauskienė. Ji sulaukė išskirtinio susidomėjimo ir raginimų kurti ciklą.
Žinoma, šventėje buvo pakartotas ir vynuogių traiškymo ritualas, į kurį galėjo įsilieti visi pageidaujantys.