Montepacis
Facebook
Mail
+370 655 95185

Svetingumo kompleksas pažaislio vienuolyne

Teminės vakarienės

Teminiai degustaciniai meniu

Moderni lietuviška virtuvė

Pasaulio maisto tendencijose 2017 m. dominuoja tradicijos ir pasitikėjimas (vietiniais ūkiais), šiuolaikiškai modernizuoti archainiai maisto ruošimo būdai. Lietuva – ne išimtis. Galime didžiuotis ne tik skirtingų sezonų šviežiais produktais, miško gėrybėmis, sparčiai augančiais sūrių, mėsos, žuvų ūkiais, bet ir iš kartos į kartą perduodamais marinavimo, konservavimo, rauginimo receptais, išradingu laukinių augalų panaudimu. O modernumas suprantamas kaip produkto kokybės, šviežumo išryškinimas, suteikiant neįprastą formą, tekstūrą, aromatą ar patį pateikimą.

MONTE PACIS virtuvės šefas Rokas Vasiliauskas naudodamas klasikinius lietuvių virtuvės produktus, remdamasis ir interpretuodamas istorinius Pažaislio vienuolyno fundatorių LDK didikų ir vienuolių receptus, naudotus ingredientus suteikia patiekalams modernizmo „cinkelį“. Sezoniški patiekalai gaminami pasitelkiant naujausias tehnologijas, tiekiami moderniuose induose, naudojant šiuolaikinius šou elementus.

„Tikiuosi, kad ši degustacija pasotins, bet neapsunkins, maloniai nustebins ir sukels gardaus vaikystės maisto prisiminimus“ sako virtuvės šefas Rokas Vasiliauskas ir kviečia į šešių modernių lietuviškų patiekalų šventę.

6 patiekalų kaina vienam svečiui – 45 Eur

Autentiškas lietuviškų uogų ir vaisių vynas

Autentiškumas ir originalumas madingas ir gėrimų pasaulyje. Tad ir Lietuvoje, kur visai neseniai vaisių – uogų vynas pašaipiai vadintas „vyneliu“ ar „vaisvyniu“, šiandien vis sėkmingiau ir profesionaliau gaminamas kokybiškas, sertifikuotas uogų ir vaisių vynas, kurį užsienio svečiai ne tik mielai degustuoja, bet įsigija lauktuvių. O dažnas lietuvis apie kokybišką šių laikų vietinį vyną net nežino. Todėl prie modernios lietuvių virtuvės patiekalų kviečiame derinti Lietuvos vyndarių pagamintą iš pačių užaugintų ir kruopščiai atrinktų aviečių, serbentų, agrastų, kitų uogų ir vaisių vyną, kuris puikiai atskleidžia mūsų klimatui būdingas geriausias uogų savybes ir kaip sako vyndariai – „geriausiai tinka mums, šiauriečiams“.

6 vyno rūšių degustacijos kaina vienam svečiui – 25 Eur

.

 

Interaktyvi, pažintinė ir pramoginė vakarienė „PAŽAISLIO KODAI“

Kokią popiežiaus dovaną saugo Pažaislis? Kas užšifruota MONTE PACIS koridoriuose? Kokią paslaptį atskleidė surasta Klaros Izabelės širdis? Ką ir kaip valgė vienuoliai kamalduliai ir LDK didikai? Apie tris valandas trunkančioje programoje, žaidžiamas protų mūšis, kuriama ir vaidinama, tiekiama šventinė 6 patiekalų vakarienė su priderintais gėrimais.

Programos kaina – 350 Eur. 6 patiekalų vakarienės su gėrimais kaina vienam svečiui – 70 Eur.

Informacija teikiama tel. nr.  8 685 08 662 arba el. paštu renginiai@montepacis.lt