Montepacis
Facebook
Mail
+370 655 95185

Svetingumo kompleksas pažaislio vienuolyne

Žiniasklaidoje

White Guide Nordic – vienas pagrindinių gastronominių gidų Šiaurės šalyse  oficialiai paskelbė, jog MONTE PACIS tapo restoranu NR. 10 Baltijos šalyse!

Profesionali komanda, karšti ginčai ir kartais sunkiai įsivaizduojami eksperimentai, virstantys į ant Jūsų stalų tiekiamus patiekalus, buvo įvertinti tarp 160 Baltijos šalių restoranų.

Skaitykite daugiau: http://www.whiteguide-nordic.com/nyheter/there-is-no-better-time-than-now-to-visit-baltic-restaurants

 

Į kailių kolekcijos pristatymą susirinkusios Kauno damos aukojo vargstantiems vaikams

Prabangūs kailiai, mada ir svetingumas dėl labdaros – tokiu tikslu vadovaujasi „Beautiful Heart“ paramos fondo įkūrėja Jolanta Sadauskienė bei svetingumo komplekso „Monte Pacis“ vadovė Indra Ramanauskienė, ketvirtadienio vakarą pakvietusios į jau trečią šiais metais labdaros renginį.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/vardai/naujiena/lietuva/i-kailiu-kolekcijos-pristatyma-susirinkusios-kauno-damos-aukojo-vargstantiems-vaikams-1050-889632

Žinomi žmonės Pažaislyje gaivino tarpukario tradicijas

Žinomi žmonės trečiadienio vakarą rinkosi į išskirtinį vakarą, kuris vyko Kaune, Pažaislio vienuolyno ansamblyje, įsikūrusiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“. Jo metu buvo siekiama atgaivinti tarpukariu Kaune populiarias „Five-o-cock’o“ tradicijas, kurių metu ponios ir ponai gurkšnodavo arbatą ir aptardavo įvairius reikalus. Paisydamos kvietime nurodyto aprangos kodo, daugelis viešnių galvas papuošė skrybėlaitėmis. Vakaras buvo rengiamas ir labdaros tikslu. Jo metu aukojamos lėšos Kauno sakralinės muzikos mokyklos auklėtiniams.

Skaitykite daugiau: http://zmones.lrytas.lt/veidai-ir-vardai/2017/09/06/news/zinomi-zmones-pazaislyje-gaivino-tarpukario-tradicijas-2461385/

30 geriausių restoranų Lietuvoje: 15 vieta – Kauno restoranų pažiba – „Monte Pacis“

Atsižvelgiant į didėjantį restoranų skaičių Lietuvoje, maisto kultūros augimą, vis dažniau pastebimą viešo maitinimosi įstaigų individualumą ir augančią kokybę, šiemet Lietuvoje pirmą kartą yra sudarytas 30 geriausių šalies restoranų sąrašas. Pirmą kartą tokį reitingavimą Lietuvoje inicijavo „Švyturys“ pristatydamas „Švyturio“ Tradicinę alaus kolekciją. Tarp geriausiųjų šalies restoranų, 15 vieta, šiemet buvo įvertintas Kauno restoranas „Monte Pacis“, esantis istoriniame Pažaislio vienuolyne.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/laisvalaikis/ivairenybes/30-geriausiu-restoranu-lietuvoje-15-vieta-kauno-restoranu-paziba-monte-pacis-941-649501?comments

K.Sabaliauskaitė – apie naują „Silva rerum“ dalį: „Ši knyga skirsis tuo, kad veiksmas persikelia į tarptautinį kontekstą.

K. Sabaliauskaitės „Silva rerum IV“ skaitytoją nukelia į XVIII amžiaus antrąją pusę – politinių, ekonominių ir kultūrinių pervartų laiką, kai Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė patiria politinį dekadansą ir sykiu naujų idėjų proveržį, o jos bajorija pasidalija į dvi nesutaikomas puses – už senąją ir už naująją pasaulio tvarką, kurią pasiryžta įrodyti luomus griaunančiais gyvenimo pasirinkimais.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/kultura/naujiena/literatura/k-sabaliauskaite-apie-nauja-silva-rerum-dali-si-knyga-skirsis-tuo-kad-veiksmas-persikelia-i-tarptautini-konteksta-286-700703

Vakarienės žvaigždė – šampanas

Šampano ir putojančio vyno parodos „49 mln…“ organizatoriai dar vasarą restoranų „Rib room“ bei „Monte Pacis“ virtuvių vadovams davė nelengvą, bet įdomią ir kūrybingą užduotį: sukurti septynis patiekalus, kurie derėtų prie septynių skirtingų šampanų.

Vakarienė buvo pavadinta „Oenotheque arba iš Šampanės lizdo“, nes šalies importuotojų buvo paprašyta specialiai iš Šampanės šiam renginiui atvežti šampanų.

Skaitykite daugiau: http://skonis.lrytas.lt/gurmanu-klubas/vakarienes-zvaigzde-sampanas.htm

Vakarienės Kauno restorane valgiaraštį patvirtino prancūzai

Kovo 21-ąją penkiuose pasaulio žemynuose apie 1,5 tūkst. virtuvės šefų ruošė prancūziškų tradicijų vakarienę „Gout de France“ (Geroji Prancūzija). Ši antrus metus tęsiama tradicija suviliojo ir septynis Lietuvos restoranus. Vienas jų – Kaune Pažaislio vienuolyne veikiantis svetingumo kompleksas „Monte Pacis“.

Skaitykite daugiau: http://skonis.lrytas.lt/gurmanu-klubas/vakarienes-kauno-restorane-valgiarasti-patvirtino-prancuzai.htm

 

Onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams dovanojo koncertą

Nemokama koncertą, skirtą onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, dovanojo Vytauto Kernagio fondas, svetingumo kompleksas „Monte Pacis“ ir Neringa su „Tele Bim Bam“ vaikais.

Koncerto metu  Rūtos ir Virginijaus Mickų studija vaikams sukūrė paveikslus pagal „Aqua Lingua“ techniką. Paveiksluose bendrame kūrybiniame procese susijungia individualus žmogaus balsas, vanduo, fotografija. Prieš keletą savaičių Kauno ir Vilniaus ligoniukai įrašė palinkėjimus vieni kitiems, kurie ir tapo paveikslais.

Skaitykite daugiau: http://kauno.diena.lt/naujienos/sveikata/sveikata/onkologinemis-ligomis-sergantiems-vaikams-dovanojo-koncerta-723983#ixzz3tuhbuOv7

 

Lietuviškoje vyno šventėje vynuoges smagu trypti sirtakio ritmu

…„Surengti tokią šventę svajojau daugybę metų. Tačiau vien idėjos nepakanka. Reikia tinkamo oro, geros atmosferos, profesionalių dalyvių, linksmų svečių. Kai visa tai pavyksta suderinti, galima sakyti, jog renginys pavyko“, – kalbėjo svetingumo komplekso bendraturtė ir vyno someljė Indra Ramanauskienė.

PILNA STRAIPSNIO VERSIJA http://skonis.lrytas.lt/gurmanu-klubas/lietuviskoje-vyno-sventeje-vynuoges-smagu-trypti-sirtakio-ritmu-20150912022523.htm


ON FOODIE TRAIL „Monte Pacis: Fine Dining in a Monastery“

 

„… After a brief walk enjoying the beautiful surroundings, our party was led to the dining hall and seated in throne-like chairs at a big round table. The concept of one of the most unusual Kaunas restaurants Monte Pacis is to serve food made of fresh local ingredients that are cooked using ancient monk recipes.

Silky smooth tomato butter with freshly baked bread was a delightful start of the dinner while waiting for six course tasting menu to arrive.“

PILNA STRAIPSNIO VERSIJA http://www.onfoodietrail.com/kaunas-restaurants-monte-pacis/

Kaunietei verslininkei savo virtuvės receptus patiki vienuoliai

Pažaislio vienuolyne įsikūrusio svetingumo komplekso „Monte Pacis“ šeimininkė Indra Ramanauskienė (39 m.) brangina draugystę su istorinėje vietoje gyvenančiomis seserimis kazimierietėmis ir kitų Europos vietų vienuoliais. Kulinariniu vienuolių paveldu besidominti kaunietė sukaupė daugybę originalių vienuolių receptų, užrašytų lietuvių, lenkų, vokiečių ir lotynų kalbomis. Kai kurie jų šimtmečių senumo.

Teko aiškintis žodžių reikšmes

Svetingumo kompleksą su vyru Algirdu įkūrusi I.Ramanauskienė neslėpė, jog iš pradžių šiek tiek baiminosi, ar ras kalbą su beveik dviem dešimtimis Lietuvos Šv.Kazimiero seserų kongregacijai atstovaujančių seserų.

Iki tol moteris daugybę kartų lankėsi Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos ir Italijos vienuolynuose, nemažai bendravo su vienuoliais, įgijo jų pasitikėjimą.

Žinoma, viena – nuvykti trumpos viešnagės, kita – bendrauti kasdien.

I.Ramanauskienė nerimavo be reikalo. Jau pirmųjų apsilankymų vienuolyne metu verslininkė buvo sutikta šiltai ir svetingai. Ją ypač nustebino seserų verdamos arbatos ir kompoto skonis, prie jų siūlomi pačių kepti pyragai, ragaišiai, duona, ruoštos uogienės.

„Kartą vienuolėms prasitariau, kad domiuosi pasaulio vienuolijos kulinarijos paveldu, turiu sukaupusi įvairių receptų, todėl norėčiau išmokti savo šeimai paruošti ir restorano svečiams pasiūlyti Pažaislio vienuolyno istorinių patiekalų. SKAITYKITE TOLIAU


MONTE PACIS ATIDARYMAS

Septynioliktasis Vilniaus festivalis, „Monte Pacis“ svetingumo komplekso prie Pažaislio vienuolyno atidarymas ir L. Kranacho paveikslo „Madona su kūdikiu po obelimi“ pristatymas, taip pat Gintaro Varno ir Vladimiro Tarasovo interviu.

L’OFFICIEL Tarp istoriją menančių vienuolyno sienų viešpatauja tyla ir ramybė. Mados ir meno sąjunga – tobula klasikinio grožio išraiška. Didingą atmosferą sukuria nepriekaištingos proporcijos, architektūriškumas, simetrija. ji – uždara, intelektuali, gundanti moteris, savo paslaptis patikinti tik gamtai ir prabilti negalintiems paveikslams. Tobulas grynumas – šimtmečius saugoma harmonijos paslaptis. MONTE_PACIS_LOFFICIEL

VYNO DIENOS 2013 Gegužės 24-25 dienomis Šiuolaikinio meno centre vyno mėgėjai ir gurmanai rinkosi į devintąją tarptautinę vyno parodą „Vyno dienos 2013“


Svetingumo komplekse balandžio 13d. beveik porą valandų dėmesį prikaustė meno istorikė ir rašytoja Kristina Sabaliauskaitė. ne tik pradėjo –  „Gyvos istorijos Pažaislyje – Hortus Conclusus, ciklą, bet atskleidė savo kitą amplua – ne rašytojos, bet meno istorijos mokslininkės. Autorė, viešai deklaravusi savo simpatiją Pažaislio vienuolynui, ją paskaitoje pademonstravo su kaupu: ne tik gausiai ir vaizdžiai pavaizdavo XVII a. vidurio LDK didikų Pažaislio vienuolyno fundatorių Kristupo Zigmanto Paco bei jo žmonos Klaros Izabele de Mailly Lascaris gyvenimo ne tik viešas politines ir visuomenines aktualijas, bet atskleidė ir gan netikėtų užkulisių. Šios paskaitos akimirkos aprašytos straipsnyje, bei pateiktoskultūros laidoje.

BERNARDINAI.lt apie pirmąsias „Gospel muzikos dienas Pažaislyje“:

Gospel muzikos garsai skambėjo pirmosiose Kauno Gospel muzikos dienose Pažaislyje“.

Svetingumo komplekso MONTE PACIS virtuvės šefo Ernesto Viršilo prisistatymo vakarienė:

BRAŠKĖS SU PIPIRAIS tinklaraštyje

KAUNO ALĖJOJE